Floor Vos en Indiana-Linda V
Floor Vos en Indiana-Linda V

Subtop | Floor Vos wint open Drentse kampioenschappen Zware Tour: “Niet verwacht”

Dressuur

Floor Vos wist zaterdag de open Drentse kampioenschappen op haar naam te schrijven in de Zware Tour. In de Intermediaire II-proef reed ze haar Indiana-Linda DFV (v. Charmeur) naar 64,93%. De kür op muziek was tevens het onofficiële Grand Prix-debuut van de combinatie. In de kür werd het 68,94% wat hen de titel opleverde.  

Advertisement

Eerste keer kür

“Ik had het helemaal niet verwacht om te winnen”, steekt de amazone enthousiast van wal. “Het was de eerste keer dat ik een kür op Grand Prix-niveau reed. Officieel rijden we nog Intermediaire II en geen Grand Prix. Normaal ben ik nooit zenuwachtig maar dat was ik deze keer wel. De proef en de kür gingen super goed en de ontlading was dan ook groot. Het is mijn 30e regio titel, maar wel de meeste speciale!”

Hoge cijfers

Ze vervolgt “De kür was vrij snel achter de proef, maar ze bleef er super aan trekken. Ik heb haar pas een paar keer gestart in de Intermediaire II en er zijn nog wel dingen die beter moeten, voordat we de overstap maken naar de Grand Prix. De piaffe mag nog iets meer op de plek en de eners kunnen nog iets mooier worden doorgesprongen. Het galopgedeelte was heel mooi en de serie om de twee leverde een 7,5 op in de kur. Dat is best wel een moeilijke lijn, maar ze gingen ook erg goed. De appuyementen leverde 8’en op en de stap was ook heel goed en werd beoordeeld met een 7,5.”

Progressie

“In de hele moeilijke onderdelen moeten we nog progressie maken want dat drukt nog iets de score. Thuis is het al mega en als dat in de proef ook lukt schieten de cijfers omhoog. De jury schreef dat ik haar mooi had voorgesteld met heel harmonie. Het artistieke gedeelte gaf ook hele mooie cijfers met een 8 voor de muziek.” De kür werd twee dagen van te voren geleverd bij Floor. “Ik heb hem één keer geoefend in de wind met oordopjes in. De voorbereiding kon beter maar ik wilde het graag proberen. Charles Monterie heeft er iets heel erg moois van gemaakt. De muziek komt uit de film Batman en is oorspronkelijk gecomponeerd door Hans Zimmer. Het is vrij zware muziek maar wel heel spannend.”

Debuut

Het officiële Grand Prix-debuut van de combinatie komt steeds dichterbij. “Ik wil het wat meer bevestigen op dit niveau en dan de overstap maken. Het zit er heel dichtbij, maar ik wil het nog meer bevestigen. Het is heel erg fijn om te voelen dat er nog zoveel rek in zit op dit niveau. Het is mijn eerste paard op dit niveau al heb ik er met een aantal wel heel dichtbij gezeten. Als ze in de ring laat zien wat ze thuis ook kan dan is dat heel gaaf!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Floor Vos