Afbeelding
Timo Martis

Femke de Laat: “Kind Pleasure is een paard wat maar blijft gaan”

Dressuur

Femke de Laat wist afgelopen weekend de Brabantse kampioenschappen op haar naam te schrijven. Ze reed de Governor-zoon Kind Pleasure naar de titel in de klasse Z2. De proef werd beloond met 74,12% en de kür op muziek met 74,97%.

Advertisement

Energie

De amazone kijkt uiterst tevreden terug op haar kampioenschap. “De proef was voor mijn gevoel echt heel goed. Er zaten nog wel wat dingetjes in die beter kunnen en moeten, maar we hebben geen grote fouten gemaakt. Het klopte van begin tot eind en hij liep er super doorheen. Er zit nog wel rek in de score, maar dit is ook al heel goed. De kür op muziek werd 1,5 uur later verreden. Toen liep hij ook weer heel fijn, het is een paard wat maar blijft gaan. Hij kon daarna nog wel een uur lopen.”

Muziek

“Toen ik klaar stond om te beginnen kwam er geen muziek uit de speakers. Er waren wat problemen met de muziekinstallatie en het duurde vijf minuten voordat ik kon beginnen. We stonden dus een tijdje te wachten en ineens ging de muziek aan. In het begin waren we iets terughoudend maar naarmate de kür vorderde werd het heel goed. We kregen hoge cijfers voor de drafonderdelen maar ook 8’en voor de vliegende wissels. Van beide juryleden kregen we een 9 voor de harmonie”, vertelt ze enthousiast.

Nieuwe kür

Femke had speciaal voor de kampioenschappen een nieuwe kür laten maken. “Annelies Tuenter van Kür op Maat heeft de kür gemaakt. Het was de eerste keer dat we hem op wedstrijd rijden. Annelies heeft een hele leuke originele kür gemaakt, ze heeft er veel talent voor. We kregen ook een hoog cijfer voor de muziek, daar was ik super blij mee. De kür is gemaakt voor Kind Pleasure en het is dan ook heel erg leuk dat je hem mag rijden.”

NK Ermelo

“Over drie weken mogen we naar het NK waar ik heel veel zin in heb. Deze week doen we het wat rustiger aan en gaan we licht trainen. Volgende week ga ik hem rustig trainen richting de wedstrijd en lessen bij Anne van Olst. Daarna hoop ik dat we er klaar voor zijn!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Timo Martis