Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Thamar Zweistra over CDI Le Mans: “Voor mijn gevoel was dit één van de betere proeven”

Dressuur

Thamar Zweistra is deze week afgereisd naar CDI Le Mans (Frankrijk) met de NRPS-hengst Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil). In de Grand Prix op vrijdag werden ze zesde met 71,41%. Op zaterdag werd de kür op muziek verreden wat tevens de eerste keer was voor de hengst. Ze wisten hun zesde positie te behouden en de kür werd beloond met 72,96%.

Advertisement

Concours-paard

Als we Thamar spreken is ze de vrachtwagen aan het inpakken voor de terugreis. “Het is een mooi concours en het is leuk opgezet. Ik was heel erg blij met de Grand Prix-proef. Hij was heel mooi geconcentreerd en voor mijn gevoel was dit één van de betere proeven. Ik heb fijn kunnen rijden en hij is sowieso een heel fijn paard om mee te nemen op concours.”

Kür op muziek

“De eerste keer kür vond ik vooraf nog wel spannend. Ik moest nog wat meer sturen dan in de Grand Prix, het was net wat minder stabiel. In de proef was hij nog een beetje aan het zoeken en voelde het een beetje groen aan”, vertelt ze. Ze reed op de muziek van Laurens van Lieren en Hexagon’s Allright. “De muziek van die kür past heel mooi bij Ich Weiss. Hij krijgt ook nog een eigen kür, maar voor nu was het heel mooi.”

Doha

In de kür sprongen de piaffe, passage en de eners eruit. “Hij liet het allemaal heel mooi zien, maar voor mijn gevoel was het nog net een klein beetje wiebelig. In de oefeningen heeft hij geen fouten gemaakt en hij bleef zijn ding doen. We gaan nu verder inpakken en naar huis. Over minder dan twee weken start ik op de CDI5* wedstrijd in Doha. Daar kijk ik erg naar uit!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots