Micky Schelstraete & Kapri Son
Micky Schelstraete & Kapri Son

Micky Schelstraete: “Blij dat Kapri Son bij ons op stal staat!”

Dressuur

Micky Schelstraete heeft een nieuwe topper op stal waarmee ze hoopt te gaan schitteren bij de Junioren. De zevenjarige hengst Kapri Son (v. Capri Sonne Jr.) is sinds afgelopen woensdag in mede-eigendom van de familie Schelstraete.

Advertisement

Junioren

Micky is enthousiast over haar nieuwe zwarte parel. “We hebben hem samen met Jan Cees van der Endt. Kapri is een nakomeling van Capri Sonne Jr. die met Dinja van Liere heel verdienstelijk uit kwam in de sport en een aantal jaar geleden is verkocht. Hij staat sinds woensdag bij ons op stal en ik ben er heel erg blij mee. Ik hoop hem binnenkort te starten in het Z2 om vervolgens Junioren te gaan rijden. Ik heb er nog niet zo vaak opgezeten, maar hij geeft een heel fijn gevoel. We gaan binnenkort eens op een andere plek trainen en ik hoop dat we een goede combinatie worden.”

Talent

“Hij heeft heel veel talent voor de verzameling. Kapri is niet heel groot en hij geeft een heel fijn gevoel, met name in de galop. Hij beweegt actief en in het begin moest ik daar wel even aan wennen. De stap is heel ontspannen en hij kan heel draven, hij kan heel groot maar ook heel klein. Hij is nog jong zat en we gaan lekker plezier maken en ervaring op doen. We hopen op het beste, maar we zullen ook best tegen dingen aanlopen. We gaan kijken waar we staan en ik ben hartstikke gek van hem”, vertelt ze.

Finale

Afgelopen weekend vond de finale plaats van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup in Exloo. Micky en Gregwaard eindigden op de tweede plaats met gemiddeld 70,36%. Micky vertelt “Hij was beide dagen lekker fris en liep met losrijden al heel fijn. In de proef was het nog ietsje moeilijk omdat hij zo fris was. Tijdens de kür op de tweede dag was het heel erg haasten. De muziek is n iet voor hem gemaakt en dat was wel jammer, hij stond er goed aan. Ik wil nog wat Junioren wedstrijden gaan rijden en internationaal starten. Ik heb straks drie paarden voor dat niveau met Gregwaard, Knight Rider en Kapri. Het is nog even plannen waar we naar toe gaan, al zou ik graag naar Lier willen. Eerst staan de regiokampioenschappen nog op het programma in de ZZ-L!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Micky Schelstraete