Kirsten Brouwer & Ghandi
Kirsten Brouwer & Ghandi Esmee van Gijtenbeek

Subtop | Kirsten Brouwer: “Ghandi stond er super fijn aan op zijn Grand Prix-debuut”

Dressuur

Kirsten Brouwer bracht afgelopen zondag de KWPN-hengst Ghandi (v. Bojengel) aan de start op de subtopwedstrijd in Kronenberg. De combinatie debuteerde in de Grand Prix en werd zesde met 67,28%.

Advertisement

Zelf opgeleid

Kirsten heeft Ghandi al op stal staan sinds zijn vijfde jaar en heeft hem zelf opgeleid naar het hoogste niveau. “Het is leuk als je samen de hele weg bewandeld. Na de proef was ik super blij met hem. Het was pas zijn eerste keer in de Grand Prix en hij heeft het super goed gedaan. Hij heeft wel Intermediaire II gelopen, maar door de maatregelen en het doortrainen zijn we toch al een tijdje thuis. Vorige week in Uden heb ik hem meegenomen naar de oefendressuur en dat ging heel fijn. Het gaf mij genoeg vertrouwen dat ik het toch eens wilde proberen.”

Hoge cijfers

“Ghandi is alweer een stuk sterker geworden als afgelopen jaar toen hij nog Intermediaire II liep. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt. Ik gaf ons op voor de wedstrijd bij De Peelbergen en dat is een super mooie locatie. Er liggen goede bodems en het is heel fijn rijden daar. Voor de paarden is er wel wat te zien maar daar gaf hij helemaal niet om. Ik ben heel erg blij, er zijn echt nog wel verbeterpuntjes, maar hij liet al zoveel mooie dingen zien. We kregen een 9 voor een appuyement in draf en ook een hele rij 8’en. De uitgestrekte gangen waren goed en ook voor de eners kreeg hij een 8. We hadden even een keer een miscommunicatie in de overgang naar passage en dat leverde dan ook terecht een 4 op”, vertelt ze.

Pittige proef

Ze vervolgt “Hij pakte heel goed aan, maar de miscommunicatie heeft wel veel punten gekost. Ik hield hem net iets teveel terug waardoor hij ging piafferen. Het is een pittige proef, maar hij kan alles heel goed. Hij pakt ook echt aan in de ring, dat vind ik super belangrijk. Je weet niet of ze het na de Lichte Tour ook voor je in de ring gaan doen. Ghandi was super geconcentreerd en moet nu ervaring op gaan doen op dit niveau. Het plan is om nu vaker te gaan starten zodat we nog wat stabieler worden. We moeten er samen nog wat meer in groeien.”

Volle broer Sultan des Paluds

Kirsten had een druk wedstrijdweekend met ook nog twee paarden in het Z2 en ZZ-Licht. Ze vertelt “In het Z2 bracht ik de volle broer van mijn voormalige topper Sultan des Paluds uit. Het was de eerste wedstrijd voor hem en ook een selectiewedstrijd. Sultan was heel speciaal voor mij en dit is zijn volle broer, maar die is veel groter. Daarom had hij ook meer tijd nodig, hij is nu pas 6,5 jaar. Ik heb hem nog niet eerder gestart omdat hij meer tijd nodig had om het te verwerken. Ik heb hem één keer meegenomen van huis en het voelde nu al weer veel beter. Hij liep de proef alsof hij het wekelijks doet. Hij gaf me het gevoel wat Sultan me ook altijd gaf in de ring. Ik denk dat hij heel leuk gaat worden en het is echt een paard voor de toekomst. Ook mijn andere troef, een nakomeling van Electron, liep naar 73% in het ZZ-licht. Ik hoop ze beide op te leiden naar de Grand Prix.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Esmee van Gijtenbeek