Jennifer Sekreve - Hitmaker
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Jennifer Sekreve - Hitmaker Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Jennifer Sekreve: “De kwaliteit, techniek en inzet zijn ruimschoots aanwezig”

Dressuur

Jennifer Sekreve en de KWPN-hengst Hitmaker (v. Wynton) schreven zondag met 69,46% de gecombineerde Zware Tour-rubriek op hun naam. Ze reden de Grand Prix-proef bij Manege Olympic in Uden.

Advertisement

Foutloze proef

“Voor nu was ik zeker tevreden. Hitmaker beheerst de oefeningen, maar er is nog winst te behalen in de afwerking”, steekt Jennifer van wal. “Er zaten nog wel wat hakkeltjes in de proef. Het geheel is nog wat groenig en daardoor iets onzeker. Het mag nog wat meer gladgestreken worden, maar voor nu ben ik zeer tevreden over hem. We kregen al best wel wat 8’en voor de passage en ook voor de zigzag in galop. De zigzag vind ik zelf wel een moeilijke oefening om te rijden. Over het algemeen hadden we een hele mooie cijferlijst. De pirouettes waren goed, maar de piaffe moet nog wat zekerder worden. Hij voelt in de proef dan nog wat zoekerig aan, we zullen dus echt vaker de ring in moeten.”

Aansprekende proef

Ze vervolgt “De kwaliteit, techniek en inzet zijn ruimschoots aanwezig. Als we van die 6,5 en 7’ens in de toekomst 8’en of hoger kunnen maken, dan wordt de score ook wel anders. De juryleden waren heel erg positief. Ze vonden het goed gereden en een zeer aansprekende proef. Daarbij kreeg ik nog tips om thuis verder aan te werken. Ik wil nu een paar keer de ring in om hem ervaring op te laten doen op dit niveau.”

Vanzelfsprekender

De combinatie had twee weken geleden hun eerste wedstrijd van het jaar op de subtopmeerdaagse in Tolbert. “Deze keer was het echt al veel beter en makkelijker. Toch moeten we blijven oefenen in de ring zodat het steeds simpeler en vanzelfsprekender gaat worden. Als de scores verder omhoog gaan wil ik ook wel een keer internationaal gaan starten. We gaan nu eerst dit uitwerken en de proef nog mooier maken. De moeilijke oefeningen zoals de piaffe, passage en de pirouettes kan hij heel erg goed. Het mag in de proef alleen nog wat zekerder voor de nog hogere cijfers”, besluit de amazone.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots