Isa Hollands & His Royal Badness DK op de Nederlandse kampioenschappen
Isa Hollands & His Royal Badness DK op de Nederlandse kampioenschappen Digishots

Isa Hollands: “His Royal Badness DK is een droompony”

Dressuur

Isa Hollands won afgelopen zondag de Z2-rubriek bij de pony’s op de kader en uitzendingwedstrijd in Wormerveer. Ze reed de NRPS-hengst His Royal Badness DK (v. Hesselteich’s Golden Dream) naar 73,86%.

Advertisement

9 voor de middendraf

De combinatie kwam vorige week aan de start in Tolbert en reed nu hun tweede wedstrijd van het jaar. Het was pas de tweede kaderwedstrijd voor de zesjarige hengst. Ze vertelt “Het ging super goed. Hij was in de dagen na Tolbert al weer heel erg vooruitgegaan. De onderdelen die toen mis gingen heb ik in deze proef kunnen verbeteren. We reden een foutloze proef en het draf- en galopgedeelte waren echt heel erg goed. Op het protocol stonden veel 8’en en 8,5’en. De middendraf werd zelfs beloond met een 9.”

Laatste ponyjaar

De jury was ook lovend en schreef ‘wat een geweldige pony en mooie proef’. Isa vertelt “Hij heeft een hele krachtige galop waar hij hoge punten op scoort. Hij stapt ruim over in de stap en de draf is ook heel erg goed. We gaan nu de puntjes op de i zetten en het nog mooier maken. Het is mijn laatste jaar bij de pony’s en ik wil alles er uit halen. Ik heb al een paar internationale wedstrijden opgegeven en het is nog even afwachten waar we heen mogen.

Internationaal

De amazone heeft nog drie andere pony’s op internationaal Z2-niveau. “Met de andere pony’s rij ik ook de regio selecties en ben ik vorig jaar al internationaal gestart. Dat wil ik dit jaar ook met Badness doen en ik zou graag met alle pony’s de observaties rijden. Het is goed plannen, maar ik krijg ook veel hulp van mijn ouders en mijn trainster Saskia van Es. We hebben in de coronatijd goed door kunnen trainen. Afgelopen zomerseizoen reden we M2 op de Nederlandse kampioenschappen. Badness is echt een droompony. Hij is een dekhengst maar hij is super lief en braaf, zowel op stal als onder het zadel. Ik vind hem echt een zeldzame pony met een mega zweefmoment. Ik geniet iedere keer weer van hem”, vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots