Dinja van Liere & Hermès
Dinja van Liere & Hermès Digishots

Dinja van Liere wint KNHS-Roelofsen Horse Trucks Competitie: “Wie niet waagt wie niet wint”

Dressuur

Dinja van Liere schreef zondag de finale van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Competitie op haar naam in de Grand Prix. Ze reed de KWPN-hengst Hermès (v. Easy Game) naar 77,6%.

Advertisement

Mislukte series

Dinja vertelt over haar proef “Hermés liep echt heel erg fijn. Ik had goed de controle en ik heb het een klein beetje gebruikt als oefenrondje. Ik wilde wat dingetjes gaan proberen en dat pakte goed uit. Hij stond er fijn aan en ik heb lekker gereden. Helaas gingen drie series mis, ik wilde een moeilijker lijntje proberen en dat mislukte. Hij kan super goede series springen en die gaan ook eigenlijk altijd super goed. Ik wilde het moeilijker maken en daar was dit een goede oefenronde voor. Het was wel jammer want anders had hij ruim 80% gescoord.”

Grote prijzen

Ze vervolgt “De piaffe en passage gingen heel erg goed en daar kregen we 9’ens en zelfs een 10 voor. Daar blinkt hij echt in uit en ik was verder ook heel tevreden over de hele proef. Jammer van de fouten, maar wie niet waagt wie niet wint”, vertelt ze lachend. “Ik vond het leuk dat er een finale was nu er zoveel niet door gaat. Zeker voor Hermès is wedstrijdritme best wel belangrijk en dat ik naar wedstrijden toe blijf werken. Het is dan ook nog een verschil of het een grote wedstrijd is zoals deze of een kleine wedstrijd. Tijdens het losrijden hoorde hij al een keer applaus en dat is goed voor hem. De kleine wedstrijden kent hij wel. Roelofsen heeft het super aangepakt en er waren grote prijzen te verdienen. Ik mag drie maanden in een Roelofsen vrachtwagen rijden, super gaaf. De opzet is ook heel erg leuk omdat je al een jaar lang die wedstrijden rijd en uitkijkt naar de finale.”

Wereldbeker

Dinja had graag willen schitteren op Jumping Amsterdam en op de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen. Die zijn helaas geannuleerd en nu heeft ze haar zinnen gezet op de Wereldbekerwedstrijd in Gothenburg. “Ik zou daar eind februari heel erg graag naar toe willen. Ik hoop dat het doorgaat”, besluit ze.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots