Ilse van Cranenbroek en Ivar
Ilse van Cranenbroek en Ivar Foto4u

Ilse van Cranenbroek over verkoop Ivar: “Al veel tranen gelaten”

Dressuur

Ilse van Cranenbroek heeft haar Ivar (v. Ampère) verkocht aan de zeventienjarige Oostenrijkse amazone Felicita Simoncic. Ilse heeft de negenjarige ruin zelf opgeleid naar Grand Prix-niveau. “Het was erg moeilijk, maar het zat er al een tijd aan te komen”, vertelt ze.

Advertisement

Begeleiding

Ivar is afgelopen vrijdag opgehaald voor zijn reis naar Oostenrijk. Ilse is hem dezelfde avond achterna gevlogen en heeft hem opgewacht bij zijn nieuwe stal. Vanuit Oostenrijk vertelt ze “Hij heeft vanmorgen lekker op stal even uit kunnen rusten en Felicita heeft hem net onder mijn begeleiding gereden. Ik wilde haar goed begeleiden en zondag zullen we samen ook nog gaan trainen. In de avond vlieg ik weer terug naar huis.”

Grand Prix

“Felicita wilt heel graag professioneel de paarden in. Ze heeft een super klik met Ivar. Dat is wel een troost, ze is heel erg gek op hem. Het doel is om dit jaar Young Riders te gaan starten en samen door te groeien naar de Grand Prix. Ik heb al heel wat tranen gelaten want ik heb hem al zes jaar op stal. Vanaf zijn derde heb ik hem zelf opgeleid naar de Grand Prix. Het was een moeilijk besluit maar ik wist het al wel langer.”

NK Dressuur

Een herinnering die haar sterk is bijgebleven is het NK van 2020 in de klasse ZZ-Zwaar. “Hij liep heel goed tussen de goedgekeurde hengsten. We waren door naar de kür en die was fantastisch. Toen ik de scoorde hoorde snapte ik er niks van. Ik had beide pirouettes en appuyementen naar rechts gereden. Ik vond het super knap dat hij zich zo staande hield tussen al die hengsten. Mijn kleine pony flikte het toch maar even”, lacht ze. In de coronatijd ben ik met hem in de Lichte Tour gestart. Bijna iedere wedstrijd won hij met ruim 70%. Ik wist dat hij verkocht ging worden en ik wilde het zelf nog afmaken naar de Grand Prix. We hebben ons debuut gemaakt en hij sloot de proef af met 65%. Toen kon ik het voor mezelf afsluiten en me focussen op de verkoop.”

Opvolger

Zijn stal is inmiddels gevuld met een jonge nazaat van Fürstenball. “Ik wil wel weer een jong paard gaan opleiden en verkopen, net zoals ik met Ivar heb gedaan. Als niemand in een paard gelooft, dan heb ik een hele sterke bewijsdrang om het wel te laten lukken. Daar ga ik nu weer voor!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Foto4U


Ilse van Cranenbroek en Ivar