Maxime Rozenstraten - Rue Noblesse
Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale © Digishots
Maxime Rozenstraten - Rue Noblesse Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale © Digishots DigiShots

Subtop | Maxime Rozestraten na winst KNHS-Roelofsen Horse Trucks Competitie: “Niet durven dromen”

Dressuur

Maxime Rozestraten schreef zondag de finale van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Competitie op haar naam in de Lichte Tour. Ze reed haar merrie Rue Noblesse (v. Rosentau) naar 68,467%.

Advertisement

Aquatrainer

Maxime vertelt over haar merrie “Ik ben super blij dat we de finale gewonnen hebben. Ik heb Rue twee maanden geleden naar de aquatrainer gebracht. Ze is 18 jaar en ik wil haar zo gezond en fit mogelijk houden. De dierenarts beaamde dat af en toe trainen in de aquatrainer erg goed is voor een paard. Ik ben heel erg blij met het team om mij heen die je ook echt nodig hebt op hoger niveau. Daarna ben ik haar gaan opbouwen in de training en zijn we vorige week naar Tolbert afgereisd. Dat was ons debuut in de Intermediaire I en tevens ook onze eerste kür. We werden derde achter Marlies van Baalen, samen met haar de prijsuitreiking rijden vond ik super leuk.”

Drie paarden

De combinatie maakte een halfjaar geleden hun debuut in de Prix St. Georges. “Voor mij is het allemaal nieuw. Inmiddels rij ik inmiddels met drie paarden subtop. Opeens vallen de kwartjes en konden we doorrijden naar het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour. Ik heb Rue twee jaar geleden gekocht als leerpaard bij Academy Bartels. Het eerste jaar heb ik samen met mijn trainers Stefano van Zuijlen en Lucy Schins heel veel basiswerk gedaan. Daarna ben ik wedstrijden gaan rijden en in heb al heel veel van haar geleerd. Het is heel erg leuk dat we nu zo succesvol zijn. In Tolbert mochten we ook een ereronde rijden, wat was ik trots. Dat vond Rue echt fantastisch om te doen en nu mocht het weer. De deken ging op en muziek aan en daar ging ze. Ze geniet daar echt van, dat is super leuk om te zien.”

Hoge moeilijkheidsgraad

“De kür verliep heel goed en we hadden een mooi galopgedeelte. We liepen iets voor op de muziek, maar ik was dik tevreden. In de galop reden we op de middenlijn een serie om de twee en op een halve volte series om de drie. De moeilijkheidsgraad lag best wel hoog en Rue stond er goed aan. Tijdens het losrijden zag ik al wel dat de andere combinaties ook heel goed waren. Ik was dik tevreden en van twee jury’s kregen we dik 69%. Het was een super mooie accommodatie en voor mij kon de dag sowieso al niet meer stuk. Lucy heeft mij ook enorm goed op de wedstrijden in begeleid, ze kent mij door en door en zorgt ervoor dat ik ontspannen blijf in mijn lijf op het paard”, vertelt ze enthousiast.

Prijs

De amazone is inmiddels 27 weken zwanger van haar eerste kindje. “Ik ben heel erg blij dat ik deze wedstrijd nog kon rijden. Over twee weken maak ik met mijn andere paard ons debuut in de Lichte Tour en daarna ga ik wat rustiger aan doen. Eind april verwachten we ons kindje en daarna hoop ik het weer op te pakken. In mei verwachten we een embryo van Rue en Jameson RS2 en daar ben ik ook heel erg benieuwd naar. We hebben een hele mooie prijs gewonnen, ik mag een maand gebruik maken van een vrachtwagen. In september staat de subtop meerdaagse in Tolbert op het programma en het is mijn streven om daar met de vrachtwagen heen te kunnen!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots