Lauren Neville & George
Lauren Neville & George Iris van Meijl

Subtop | Lauren Neville: “Mijn doel voor deze wedstrijd heb ik bereikt”

Dressuur

Zondag wist Lauren Neville de Prix St. Georges op haar naam te schrijven met 69,265% in Den Hoorn. Ze zat in het zadel van de Johnson-zoon George.

Advertisement

Doel bereikt

In de periode dat er geen wedstrijden waren door de coronamaatregelen heeft de combinatie doorgetraind voor de U25. “We zijn gaan werken aan de piaffe, passage en de series. Een week voor de wedstrijd hebben we dat werk niet meer opgepakt. De Prix St. Georges-proef gaat hem best wel makkelijk af, maar hij heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring. Hij kan nog weleens spanning opbouwen en de eerste proef is hij nog wat heter. Daarom was ik zaterdag al op wedstrijd geweest in Someren. Daar kon ik nog niet zo rijden als ik wilde. Ik zag het als oefenrondje voor Den Hoorn. Ik kon er al meer aan rijden en hem actiever houden, ik had mijn doel bereikt.”

Controle

De combinatie kreeg meerdere 7,5’en voor de draf appuyementen en de pirouettes. “De series waren ook heel erg goed, maar we kregen een fout in de serie om de drie. Er kwam een keer een wissel om de twee tussendoor verder was de proef foutloos. Ik heb nog niet zo vaak de proef zo kunnen doorrijden, omdat hij nog weleens de controle kan overnemen in de proef. In de uitgestrekte gangen ben ik soms nog wat zuinig, mijn doel was om deze keer daar wat meer pit in te brengen. Dat lukte best wel goed”, lacht ze.

U25

De juryleden schreven ‘heel erg leuk paard, veel kwaliteit en mag nog iets meer ontspannen in de galop.’ Lauren vertelt “Ik ben van plan om dit jaar door te werken naar de U25. De piaffe doet hij al heel erg goed net zoals de serie om de twee. Hij kan al twaalf eners springen, maar we moeten nog hard werken aan de passage. De focus ligt dit jaar op de Lichte Tour en ik zou graag internationaal starten. Ik zou graag 70%+ rijden, het is me al een aantal keer net niet gelukt. Het zou me heel gaaf lijken om aan het einde van het jaar richting de U25 te kunnen”, besluit ze.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Iris van Meijl