Sharon Lubkemann met Dundee United
Sharon Lubkemann met Dundee United MH foto's

Subtop | Sharon Lubkemann: “Het ging boven verwachting goed”

Dressuur

Sharon Lubkemann wist afgelopen zaterdag een nieuw persoonlijk record bijeen te rijden op de subtopwedstrijd in Someren. Ze won de Intermediaire I met haar Dundee United (v. Delamanga) met 71,03%.

Advertisement

Boven verwachting

Sharon was na de proef al tevreden. Ze vertelt “Ik had zo fijn gereden, we kwamen heel makkelijk door de proef heen. Hij was al even niet meer mee geweest en het ging boven verwachting goed. Ik heb sinds een lange tijd weer echt van een proef kunnen genieten. De afwerking kan altijd nog beter, maar hij deed zijn ding en was echt klaar voor deze wedstrijd. De draftour is voor hem heel makkelijk en ook de galoptour was zonder fouten. De jury vond het een super fijn beeld en goed gereden. Voor de echt hoge scores mag het neusje er nog iets meer uit. Van de hoofdjury kregen we zelfs 72,9%, dat vond ik al een hele mooie score.”

Nieuwe trainer

De amazone is van trainer gewisseld en traint sinds kort bij Seth Boschman. “Sinds twee weken heb ik een nieuwe baan bij Heidi en Rob van Zandvoort. Voor deze wedstrijd hebben zij me ook nog geholpen. Dat het zo goed is gegaan is denk ik een combinatie van de hulp van iedereen. De lessen van Seth en de hulp van Rob en Heidi heeft ons goed gedaan. Heidi was er nu ook bij en dat vond ik heel erg fijn”, vertelt ze tevreden. “Mijn doel is om met Dundee Grand Prix te gaan rijden. Ik hoop dat het dit jaar lukt, maar ik geef hem wel de tijd. Ik zou graag het NK Dressuur meerijden en natuurlijk het liefste goud winnen. Dat zal niet makkelijk worden, maar dat is wel mijn grote doel.”

Grand Prix

“De passage beheerst hij al heel erg goed, maar de piaffe kan nog beter. Ik wil er geen druk op zetten. Hij was in het verleden best wel moeilijk en ik wil niet dat hij weer paniekerig word. Hij moet het zelf gaan aanbouwen zodat hij ook wat zelfvertrouwen krijgt. Het allerbelangrijkste is dat hij het wilt doen voor me. Ik geloof ook zeker dat hij het gaat doen, maar ik weet nog niet wanneer. Hij is pas twaalf jaar oud en hij is in mijn eigendom. Hij heeft mij heel veel geleerd en maakt me iedere dag blij”, is ze lovend over haar paard.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: MH foto’s