Krista Kolijn & Jack V
Krista Kolijn & Jack V PicturePure

Subtop | Krista Kolijn: “Tevreden over beide debuten in de Lichte Tour”

Dressuur

Zondag debuteerde Krista Kolijn met twee nieuwe paarden in de Lichte Tour op de subtop-wedstrijd in Uden. Ze werd tweede met Genetic Black (v. Jazz) met 68,38%. Met Jack V (v. Blue Hors Zack) sloot ze aan op de zesde plek in de Prix St. Georges met 66,84%. 

Advertisement

Debuut

Krista is blij en tevreden met de uitslag. Na de verkoop van Erato de Jeu stond er geen subtop-paard meer op stal in Weert. “Het was echt leuk om weer te starten. Onze schimmel Jack hebben we al wat langer op stal. Hij liep op Z1-niveau toen hij bij ons kwam en vorig jaar zomer heb ik hem een keer internationaal gestart bij de zevenjarigen. De wissels vond hij nog wel lastig. Dat gaat nu steeds beter waardoor ik besloot om Lichte Tour te gaan starten en dat heeft goed uitgepakt.”


Krista Kolijn & Genetic Black - PicturePure

Combinatie

“Genetic Black heb ik twee weken geleden gekocht van Justine Mudde, samen met nog een paard. We zijn dus nog maar net een combinatie. Genetic heeft al wat meer ervaring dan het andere paard. Ik dacht eerst nog, kan dat wel zo snel? Twee weken geleden dacht ik nog dat word nog wel moeilijk, maar op een gegeven moment voelde ik de klik. Het ging steeds beter thuis, waardoor ik me heb ingeschreven. Dat was best wel even spannend. Genetic en Jack zijn allebei heel braaf en makkelijk, ze zijn totaal niet kijkerig”, vertelt ze.

Hoge cijfers

De protocollen bevatten veel hoge cijfers bij beide paarden. “Bij Jack waren de pirouettes heel mooi, daar kregen we twee keer een 7,5 voor. De draftour was heel constant en dat leverde een rij met 7’ens op. Voor het halthouden kregen we een 8 en helaas ging één serie iets minder. De jury vond hem een super knap paard. Genetic liet ook hele goede pirouettes zien, maar ook goede series. Hij kreeg voor zijn wissels een 7,5 en een 8 voor een overgang. De jury schreef bij hem plezierig paard om naar te kijken en een talent voor de toekomst.”

Verkoop

“De paarden staan bij ons voor de verkoop, maar zolang ik ze nog op stal heb hoop ik dat ik ze met deze scores door kan rijden. Ik zou graag een uitzendingswedstrijd rijden en internationaal starten. Ik hoop dat ze niet te snel weg gaan, het is ook wel weer genieten om met twee van zulke fijne paarden op wedstrijd te gaan”, besluit ze.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: PicturePure

Krista Kolijn & Genetic Black