Marlies van Baalen en Jacky Kennedy DVB
Marlies van Baalen en Jacky Kennedy DVB Equigeniek

Subtop | Marlies van Baalen: “Zeer tevreden over haar eerste kür”

Dressuur

Marlies van Baalen was zeer succesvol op de meerdaagse subtopwedstrijd in Tolbert. Ze reed haar Jacky Kennedy DVB (v. Damsey Prem) naar de tweede plaats in de Prix St. Georges met 71,10%. Op de tweede dag kwam ook haar olympische troef Go Legend (v. Totilas) in actie. Ze wonnen de kür op muziek met maar liefst 77,31%. Jacky Kennedy werd tweede in de kür met 72,71%.

Advertisement

Eerste kür

Marlies vertelt “We waren heel erg blij dat Tolbert deze wedstrijd heeft organiseert. Een meerdaags concours geeft altijd net wat extra. Ik hoop dat dit een oefenwedstrijd was voor Indoor Brabant in maart. Het was een hele goede ervaring voor Jacky. Ze word dit jaar pas acht jaar oud en ze heeft ook nog een veulentje gehad. Ze is jong zat voor dit niveau. Het was voor haar de eerste keer dat ze een kür liep en twee dagen achter elkaar.”

Details

Met Go Legend koos Marlies ervoor om alleen de kür op muziek te rijden. “Het komt er niet altijd van. Voor de Olympische Spelen in Tokio heb ik vaak de Grand Prix Special gereden, omdat die meetelde in de observatie. Ik heb me nu gefocust op de details van onze kür, daar kom ik niet altijd aan toe. Ik ben blij dat het zo goed uitpakte en de kleinigheidjes waar ik op geoefend had kwamen er heel mooi uit. Dat zag je terug in het geheel.”

Talent

Ze vervolgt “Mijn gevoel kwam heel goed overeen met de scores, die lagen tevens ook heel dicht bij elkaar. De kür heeft een hele hoge moeilijkheidsgraad en de muziek was ook heel erg goed bij hem. Hij kreeg hele hoge punten voor de pirouettes, passage, piaffe en appuyementen. Go Legend heeft veel talent voor de verzamelde oefeningen. Ik was blij met het goede gevoel en dat hij zich lekker liet rijden.”

Draftour

“Tijdens de tweede dag kon ik wel merken dat Jacky iets vermoeider was. Ze moet nog wat meer kracht op doen om de tweede dag helemaal goed vol te houden. In de galoptour slopen nu wat foutjes. Voor de eerste vond ik dat helemaal niet erg. We hadden weer een hele mooie draftour, een goede stap en de aanleuning was prettig. Daardoor hadden we toch nog wat over voor de foutjes in de galop”, vertelt ze over haar Lichte Tour-merrie.

Observaties

Marlies kijkt uit naar Indoor Brabant en het outdoorseizoen. “Ik ga met Jacky thuis aan de slag om nog meer kracht op te bouwen. Na deze wedstrijd weet ik dat ze heel cool is op de wedstrijden en nu kunnen we dat verder finetunen. Met Go Legend ga ik de observaties rijden voor het EK in Herning. Als dat allemaal door kan gaan maken we daar een planning voor. Ik wil weer goed tevoorschijn kunnen komen”, lacht ze.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Equigeniek