Ellen van Arendonk & Incredible
Ellen van Arendonk & Incredible Demi Smit Photography

Subtop | Ellen van Arendonk: “Het was voor ons allebei de eerste keer”

Dressuur

Ellen van Arendonk debuteerde vorige week in de Prix St. Georges in Uden. Samen met haar Incredible (v. Desperado) werd ze achtste met 64,78%. Ze is hem eind 2017 gaan rijden en heeft het paard zelf opgeleid naar dit niveau. Incredible is gefokt door de opa van Ellen en ook hij is uiteraard super trots op de combinatie.

Advertisement

Spannend

“Ik was heel blij dat we eindelijk konden starten. Ik kon niet meer wachten om samen ons debuut te maken”, steekt ze enthousiast van wal. “Eindelijk was het moment daar. We hadden natuurlijk al een paar maanden de punten bij elkaar. Ik wilde eerst de rommeltjes er uit halen voordat we over zouden gaan. Ik vond het wel spannend omdat ik niet zo goed wist wat ik kon verwachten. Het was voor ons allebei de eerste keer. Ik had niet veel verwachtingen van te voren omdat ik wilde kijken waar we staan, en dat pakte goed uit.”

Goede wissels

De combinatie ontving voor de serie om de drie en de enkele wissels een 7,5. Ze vertelt “Hij was in het begin nog een beetje gespannen, maar naarmate de proef vorderde ging het steeds beter. Ik kon er steeds meer aan rijden en gelukkig bleef hij ondanks de spanning er goed aan staan. In de draf werd hij steeds stoerder en in de schouderbinnenwaarts kreeg ik een heel gaaf gevoel.”

Kilometers maken

De juryleden schreven ‘vriendelijk voorgesteld, plezierig om naar te kijken en ondanks de spanningsfoutjes is het goed opgelost’. Over de foutjes vertelt ze “In het eerste drafgedeelte was de volte en het begin van het appuyement niet zo mooi. Ik kon het wel goed afmaken ook al was de inzet iets minder mooi. We gaan dit weekend naar Kronenberg en het zou leuk zijn als we in de punten nog omhoog kunnen. Ik hoop dat we mee kunnen doen aan het NK Dressuur. Daar gaan we hard voor trainen en dan zien we wel hoe het gaat lopen. We moeten eerst kilometers maken op dit niveau.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Demi Smit Photography