Nicky Snijder - Joyful STH
Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021
© DigiShots
Nicky Snijder - Joyful STH Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Nicky Snijder succesvol met drie paarden: “Tevreden over de progressie”

Dressuur

Nicky Snijder beleefde afgelopen weekend een succesvolle wedstrijd met drie jonge paarden. Met de paarden Identity STH (v. Charmeur) en Joyful-STH (v. Boston) werd hij eerste en tweede in de Prix St Georges in Roden. Hij reed respectievelijk 68,02% en 66,69% bijeen. De Johnson-zoon Jackson werd eerste en tweede in het ZZ-Zwaar met 66,43% en 63,79%. Alle paarden zijn gefokt en in eigendom van Stal Stouwehof.

Advertisement

Progressie

“We waren het hele weekend weer op pad, maar ik was heel tevreden over de paarden”, steekt hij enthousiast van wal. “Jackson en Identity zijn al een tijdje niet meer mee geweest en ik was blij met hoe ze rond liepen. Er zijn natuurlijk nog wel dingetjes die beter kunnen, maar ik was erg tevreden over de progressie die ze hadden gemaakt. Ze zijn een stuk sterker geworden waardoor de onderdelen ook een stuk makkelijker gingen. Het ging meer vanzelf, maar doordat we routine misten kregen we ook wat foutjes.”

Aanleg

“Jackson is pas net acht jaar oud en hij heeft nog niet zoveel gelopen. Vorig jaar heb ik hem twee keer gestart in het ZZ-Zwaar en daarna is hij een tijdje thuis gebleven. Het werk is nu meer bevestigd en dan merk je toch wel dat hij het makkelijker aan kan. Hij heeft drie goede gangen en kan heel makkelijk sluiten. Jackson laat al veel aanleg voor het hogere werk zien. De series springt hij heel mooi recht en in de uitgestrekte gangen gaat hij heel mooi van achter naar voren”, vertelt Nicky.

Zware Tour

Over het Lichte Tour-paard Identity vertelt hij “Hij had een beetje hetzelfde als Jackson, hele goede stukken maar ook foutjes doordat we routine missen. Hij kan het thuis heel makkelijk aan en is heel mooi constant in het drafgedeelte. Hij springt goede series en is in de galop heel mooi bergop van de grond af. In de draf is hij constant en safe. Ik hoop dat hij mee mag doen aan het NK en thuis trainen we door voor de Zware Tour.”

NK Dressuur

“Joyful liep ook een goede proef, maar die vond de bakrand nog iets spannend. Er zit weinig verschil tussen beide Lichte Tour-paarden. De een heeft net wat meer wedstrijdervaring dan de ander. Het eerste doel is om voor het NK te gaan als we daar de punten voor rijden. Ik ga nu op wintersport en daarna wil ik ze nog een paar keer starten om wat ritme op te doen”, lacht hij.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots