Afbeelding
Digishots

Subtop | Theo Hanzon: “Eindelijk een 9 voor mijn houding en zit”

Dressuur

Theo Hanzon wist afgelopen zondag op zijn verjaardag winnend te debuteren in de klasse ZZ-Licht met de KWPN-hengst Johnny Cash (v. Bon Bravour). De proef werd beloond met 67,14%. Met JFK (v. Forty) won hij het ZZ-Zwaar in Werkendam met 70,07%.

Advertisement

Debuut

Theo vertelt “Johnny Cash heeft nog heel erg weinig wedstrijdervaring. Hij heeft alleen een aantal jonge paardencompetities gelopen, maar nog nooit een reguliere proef. Het was wel even spannend met losrijden, hij was wel erg veel hengst. Toen ik ging rijden was hij heel mooi geconcentreerd en bij de les. De proef verliep heel goed. We kregen hele hoge cijfers en ook een paar negens in het drafgedeelte. In de galop slopen er nog wat foutjes in. De pirouettes en wissels waren iets minder mooi, dat heeft wel punten gekost. Voor de eerste keer ben ik heel erg tevreden en we oefenen thuis lekker door!”

9 voor houding en zit

“Voor JFK was het zijn tweede wedstrijd in het ZZ-Zwaar. Ik merkte nu al dat ik weer makkelijker de proef kon doorrijden. De vorige keer reed ik een beetje behoudend om de proef door te komen, nu bleef ik lekker rijden. De series waren veel rechter dan de vorige keer. We kregen twee 9’ens voor mijn houding en het afwenden voor het halthouden en achterwaarts. Van één jury kregen we 72%. Het was nog wel even spannend om eerste te blijven. Ik was zeer tevreden”, vertelt hij.

NK Dressuur

Hij vervolgt “In de ZZ-Zwaar-proef zitten best wel pittige lijnen. Thuis heb ik enkele lijnen iets vaker doorgereden, zodat we een beetje weten wat er komen gaat. De week na de wedstrijd doen we het wat rustiger aan en ligt de focus wat meer op de basis. Ik zou met JFK heel graag het NK Dressuur in het ZZ-Zwaar willen rijden. We hebben nu twee keer meer dan 68% gehaald. Met Johnny Cash wil ik deze zomer kilometers maken en de overstap maken naar het ZZ-Zwaar. Dat is met deze paarden het doel.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots