Fleur Prinsen & Fame
Fleur Prinsen & Fame Eva Peereboom Photography

Subtop | Fleur Prinsen: “Ik ging er naar toe om hem te verrassen”

Dressuur

Fleur Prinsen en haar Fame (v. San Amour) waren goed op dreef op de subtopwedstrijd in Uden. In de eerste proef werden ze derde met 69,07% en de tweede proef schreven ze op hun naam met 69,50%. De combinatie kwam uit in de klasse ZZ-Zwaar.

Advertisement

Twee proeven

Fleur reed de laatste tijd voornamelijk Young Riders-proeven en wilde eens andere proeven rijden. Ze vertelt “Ik ging er naar toe om hem te verrassen. Hij begint de Young Riders-proeven nu wel te kennen. Daarom heb ik me ook voor twee proeven opgegeven, normaal rijd ik er één. In de eerste proef stond hij er heel fijn aan en toen ik hem weer oppakte voor de tweede proef ging hij er ook voor. De proef ging iets minder goed dan de eerste, door vermoeidheid denk ik, maar ik ben super tevreden.”

Wedstrijdritme

De combinatie kreeg hoge cijfers voor de pirouettes en de series. “Het is maken of breken. Bij de Young Riders weet hij precies wat er komen gaat. We hebben vaak fouten in de serie om de vier, die ging nu gelukkig heel goed. Als hij rustig blijft dan kan hij het super goed, maar hij denkt vaak al vooruit.” Het duo kwam twee weken geleden aan de start in Tolbert en verschijnt komend weekend op in Exloo voor de finale van de Anemone Horse Trucks-competitie. “Ik probeer weer wat wedstrijdritme op te bouwen en dat was ook wel even nodig. Het beeld in Tolbert was goed, maar we maakten nog veel fouten. Nu hadden we geen grote fouten dus dat is een mooie vooruitgang, ik hoop dat ik dat vast kan houden.”

Internationaal

De jury schreef ‘goed paard, mooie combinatie en goed voorgesteld’. Fleur vertelt “Als er iets gebeurt in de proef dan ga ik op de overleefstand. Ik probeer me nu aan te leren dat ik het meteen op ga lossen waardoor hij het niet over kan nemen. Tijdens de proeven bleef ik nu ook rijden en reageren, ik had de controle. In de hoeken is er voldoende ruimte om hem weer van mij te maken. Ik hoop nog een paar keer internationaal te starten dit jaar. Het lijkt me heel erg gaaf om naar Denemarken te gaan, dat zou mijn eerste keer zijn. We gaan ons best doen op de observaties en het zou wel een droom zijn om een plek in het EK-team te verdienen. In het begin hadden we best wel moeite om een combinatie te vormen en het begint nu steeds meer op zijn plek te vallen. Dat zou een mooie kers op de taart zijn van mijn Young Riders-tijd.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Eva Peereboom Photography