Daphne van Peperstraten - Greenpoint’s Hotmail V
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Daphne van Peperstraten - Greenpoint’s Hotmail V NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Daphne van Peperstraten: “Tevreden over debuut”

Dressuur

Daphne van Peperstraten debuteerde zaterdag met haar Greenpoint’s Hotmail V (v. Apache) in de Intermediaire I  in Nieuw en Sint Joosland. De combinatie werd tweede met 68,45%. 

Advertisement

Juryverschil

Daphne kijkt heel positief terug op haar debuut. “Voor Hotmail was het de eerste keer. Het galopgedeelte is heel anders dan in de Prix St. Georges. Het zijn hele pirouettes in plaats van halve pirouettes en de serie om de twee is nieuw. Er zijn zeker nog verbeterpuntjes zoals bijvoorbeeld de pirouettes. We hebben geen grote fouten gemaakt, maar hadden helaas wel een groot jury verschil. De ene jury gaf ons 72% en de andere 64%. De ene schreef dat ik hem mooi voorstelde en dat het een mooi beeld was.”

Mooi beeld

“De appuyementen en de series gingen heel goed. Hij scoort op het mooie gedragen beeld en de open aanleuning. Het is nog wel eventjes sturen als je de Prix gewend bent. Maar ook dat is zeker geen probleem voor Hotmail. We gaan het nu weer verder uitbouwen in de training om het nog beter te maken. Hotmail heeft veel talent en ik denk dat er nog meer in zit”, vertelt ze. 

Internationaal

Ze vervolgt “Internationale wedstrijden rijden is dit jaar het doel. Hotmail is een heel knap paard die heel fijn is in de aanleuning. Ik wil nog meer aan de galop gaan werken om nog meer gedragenheid te krijgen in de oefeningen. Nu ga ik eerst op wintersport en daarna wil ik een kader- en uitzendingswedstrijd rijden om internationaal te mogen. Daarna is het nog even kijken welke we als eerste mogen rijden.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots