Dinja van Liere - Hermes
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam| Dinja van Liere na zege met bijna 80% “Op het WK gaan we er overheen!”

Dressuur CHIO Rotterdam

Op weergaloze wijze pakte Dinja van Liere donderdagmiddag met Herm1es (v. Easy Game) de zege in de Grand Prix van de Nations Cup op het CHIO in Rotterdam. Met een score van 79,73% bleef ze net onder de magische grens van 80%. (Lees hier terug hoe haar proef verder verliep.)

Advertisement

Focus

Na afloop van de prijsuitreiking erg enthousiast. “Ik ben heel blij met de proef. Hermés lette goed op en voelde goed aan. Als hij die focus heeft dan is hij echt fantastisch. Om hier te winnen is echt heel speciaal.”

WK in Herning

“Ik zat heel dicht bij de 80%. Van te voren had ik gezegd dat ik er overheen wilde. Het is jammer dat het net niet lukt, maar ik ben daardoor niet minder blij met de proef. In Herning op het WK moeten we pieken en  het is fijn dat we hier hebben kunnen laten zien dat we in topvorm zijn. Op het WK gaan we over de 80%”, belooft ze.

Grand Prix Special

In de landenwedstrijd staan Nederland en Amerika gedeeld op de eerste plaats. Zaterdag worden de Kür en de Grand Prix Special verreden. Die plaatsingspunten worden bij die van vandaag opgeteld. Dinja zal van start gaan in de Special als voorbereiding op het WK.

Bron: De Hoefslag