Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

CHIO Rotterdam | Dagboek Thamar Zweistra: “We gaan gewoon ons ding doen!”

Dressuur

De komende dagen staat het Kralingse Bos volledig in het teken van de 73e editie van CHIO Rotterdam. In de 5* landenwedstrijd, welke ook een observatiewedstrijd is voor het WK dat in augustus zal plaatsvinden in het Deense Herning, zullen Lynne Maas, Emmelie Scholtens, Dinja van Liere en Thamar Zweistra van start gaan voor Nederland. Thamar en haar negenjarige Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) zijn gisteravond gearriveerd in Rotterdam en houden voor De Hoefslag een dagboek bij! 

Advertisement

Gezellige sfeer

“We wilden alle files voor zijn, dus we zijn gisteravond op ons gemakje vertrokken en hier in Rotterdam aangekomen. Ik heb Double Dutch (v. Johnson) ook bij me om hem te trainen voor Aken, dus ze hebben vannacht gezellig samen hier op stal geslapen. Het stadion is heel erg mooi. Het is een heel sfeervolle arena en er hangt onderling ook een hele gezellige sfeer. Met Double heb ik vanmorgen al in de baan gereden, maar Ich Weiss mag vanavond pas baanverkennen, dus ik ben benieuwd hoe hij dat gaat vinden. Hij was met de vetcheck in ieder geval super fit en hij had er zin in!”


Privébezit Thamar Zweistra

“Super tevreden”

Morgenochtend zal de combinatie voor het eerst in de ring verschijnen voor de Grand Prix. “De startlijst is nu nog niet bekend, maar ik weet wel al dat ik als tweede Nederlander moet starten. Lynne gaat als eerste, Emmelie als derde en Dinja als laatste. Ik heb me eerlijk gezegd helemaal niet in de andere deelnemers verdiept, dus ik heb geen idee hoe wij er als land voor staan. We gaan gewoon ons ding doen en dan zien we het verder wel! We gaan vanavond dus de baan in en ik hoop dat hij dan mooi kan ontspannen. Ik was in ieder geval super tevreden met hoe hij de afgelopen tijd thuis liep”, sluit ze af. 

Bron: De Hoefslag

Afbeelding