Dinja van Liere - Hermes
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

CDI Exloo | Dinja van Liere naar eerste en vierde plaats in GP: “Met beide paarden heel erg blij!”

Dressuur

Vanmiddag kwam Dinja van Liere met zowel Hermès (v. Easy Game) als Hartsuijker (v. Glock’s Johnson TN) aan de start in de Grand Prix van CDI Exloo. Met Hermès reed ze naar een score van 78,00%, wat goed was voor de eerste plaats met ruime voorsprong. Daarnaast wist ze de zelfopgeleide en nog vrij onervaren Hartsuijker naar de vierde plaats te rijden met een mooie score van 73,04%. 

Advertisement

“Iedere keer een beetje beter”

Over de proef met Hartsuijker vertelt Dinja: “Ik was heel erg tevreden! Hij deed heel goed zijn best, maar we hadden wel een paar hakkeltjes die nog verbeterd kunnen worden. Zo wilde ik bijvoorbeeld de inzet van de piaffe goed voorbereiden, maar toen ging hij eigenlijk al, waardoor we iets te vroeg waren. Bij het achterwaarts zette hij net een half stapje te veel, maar verder zaten er niet echt grote fouten in. Hij doet iedere keer super goed zijn best en ik ben heel erg trots op hoe hij iedere keer aantrekt en toch al best stabiel de proeven doorloopt. Ik was heel blij met hoe hij het deed en hij voelde al veel meer ontspannen aan dan de vorige keer. Ik merk dat hij zo’n grote internationale wedstrijd nu al veel beter begrijpt. Hij doet het iedere keer een beetje beter, dus dat is heel erg leuk!”

“Blij met het beeld en gevoel”

“Met de proef van Hermès was ik ook heel erg blij”, gaat Dinja verder. “Ik heb in het gehele beeld vooral op zijn aanleuning gefocust, omdat ik die op het NK iets te laag vond. Hij deed dat nu heel erg mooi. De piaffe en passage gingen ook heel erg goed, maar dan kan hij ook gewoon. Er waren in zijn proef nog wel wat kleine dingetjes. Zo hadden we een hele grote slinger bij de inzet van het rechter appuyement en draaide hij in de linkerpirouette niet helemaal door, waardoor hij een klein beetje bleef steken. Desondanks was ik heel erg blij met het beeld en het gevoel dat hij mij gaf vandaag! Hij bleef door de gehele proef heel netjes naar boven toe en los van mijn hand af lopen!”, vertelt Dinja. 

Goede oefening

“Morgen rijd ik met Hartsuijer de Kür op Muziek en met Hermès de Grand Prix Special. Ik heb al lange tijd geen Special meer met hem gereden, dus die wil ik graag oefenen voor Herning. Het is niet nieuw voor hem, maar hij heeft hem al zeker een jaar niet meer gelopen, dus ik hoop dat dat een goede oefening gaat zijn”, sluit Dinja af. 

PR voor Van der Putten

De tweede plaats was in deze Grand Prix voor Emmelie Scholtens. Zij reed Indian Rock (v. Apache) naar een mooie score van 74,78%. Marieke van der Putten en Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) reden naar 74,57%, wat goed was voor de derde plaats en een nieuw persoonlijk record!

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: DigiShots