Britt Kikkert en Dark Knight Texel
Britt Kikkert en Dark Knight Texel Foto: Ingrid Truijens

Britt Kikkert Z-startgerechtigd: “Heel erg cool om van al die grote mensen te winnen”

Dressuur

De twaalfjarige Britt Kikkert deed afgelopen weekend goede zaken in Heiloo. De jonge amazone wist in slechts twee dagen het M2 uit te rijden met de veertienjarige Grand Prix-ruin Dark Knight Texel (v. Wynton). Zaterdag had ze tevens haar L2-debuut met de vijftienjarige Nur Für Dich Texel (v. Nagano), waarmee ze ook de eerste plaats op naam schreef met prachtige scores!

Advertisement

Grand Prix-paard

“Mijn vader heeft Dark Knight Texel zelf gefokt”, steekt Eva van der Linde, de moeder van Britt, van wal. “Hij is dus al van veulen af aan bij ons. Ik heb hem tot de Grand Prix gereden en toen ging Britt er af en toe wel eens op, gewoon voor de leuk. Dat ging zo goed dat we op een gegeven moment eens zijn gaan nadenken over die twee. Ze is hem toen steeds vaker gaan rijden en sinds het najaar is ze serieus met hem aan de slag. Ze moest tot dit jaar wachten met wedstrijd rijden in verband met haar leeftijd, maar in januari mocht ze eindelijk!”


Foto: Ingrid Truijens

“Heel erg cool”

“In het begin was het echt een beetje zoeken, maar nu zie je ze elke week en elke wedstrijd echt groeien. Ik rijd hem nu zelf ook niet meer, want zij doen het heel erg goed met z’n tweeën. Twee weken terug reden ze nog L2, vrijdag voor het eerst M2, en nu mogen ze al weer Z!”, vertelt Eva trots. Zaterdag reed de combinatie naar 71,67% en 72,17%, wat in beide gevallen goed was voor de eerste plaats. “Het is wel heel erg cool om tussen al die grote mensen mee te rijden, want ik ben altijd de jongste. Het is heel leuk om dan van hun allemaal te winnen! Komend weekend gaan we ons Z-debuut maken en ik hoop dat ik daarna children mag gaan rijden!”, vertelt Britt enthousiast. 


Foto: Ingrid Truijens

Internationaal

Zaterdag reed Britt Nur Für Dich Texel naar 70,5% en 72,17% op hun L2-debuut. “Hem hebben we pas een paar weken. Ze zijn in het L1 begonnen en nu rijden ze al L2. Het is de bedoeling dat ze echt even de tijd nemen om goed een combinatie te worden en daarna internationaal gaan rijden!”, legt Eva uit. “Als ik children ga rijden, zou ik het echt heel cool vinden om naar het EK te mogen. Dat én internationaal rijden is echt mijn grote droom!”, sluit Britt enthousiast af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto’s: Ingrid Truijens 

Britt Kikkert en Nur Für Dich Texel
Afbeelding