Dominique Lanjouw en Qadal
Dominique Lanjouw en Qadal Foto: DigiShots

Dominique Lanjouw over NK: “Ik merk dat hij heel erg trouw aan mij is”

Dressuur

Afgelopen weekend reed Dominique Lanjouw op het NK mee in de klasse L2 met haar achtjarige Qadal (v. Quasar de Charry). De 68,78% die ze behaalden was goed voor de achtste plaats. 

Advertisement

Opvolger

Dominique en Qadal zijn nog niet zo lang een combinatie. “Ik heb Qadal nu een jaar! Mijn vorige pony Yari verdiende het echt om een nieuw, goed huisje te krijgen, dus hem hebben we verkocht naar Amerika. Toen kwam Qadal vorig jaar april op mijn pad en hij is eigenlijk Yari’s opvolger. Hij had destijds nog vrij weinig wedstrijdervaring, maar hij kende wel alle oefeningen tot en met het Z al”, vertelt Dominique. 

“Heel tevreden”

“De proef ging op het NK eigenlijk wel goed en ik was er heel tevreden over! Het was mijn doel om een fijne en ontspannen proef te rijden en dat is heel goed gelukt! Hij heeft een goede stap en ook in zijn middendraf blinkt hij heel erg uit. Hij mag soms wel nog iets beter in de aanleuning; hij wil soms net iets te hoog komen in de hals. Daar moeten we wel nog aan werken.”

Trouw

“Qadal is een heel nuchter paard en ik merk dat hij heel erg trouw aan mij is. Dat is natuurlijk super fijn! Hij vond het baan verkennen best wel spannend, omdat het best druk was. Ik merkte toen wel dat hij het allemaal gewoon braaf doet, omdat hij mij vertrouwt! Ik merk ook dat, nu hij in het wedstrijdritme begint te komen, het allemaal steeds iets makkelijker gaat!”

M1-debuut

De combinatie heeft onlangs, vóór het NK, alvast haar M1-debuut gemaakt. “Dat ging echt heel erg goed! Ik had nog wel wat verbeterpuntjes, maar ik heb me voor het grootste deel gefocust op het NK, waardoor we de M-proef ook niet heel veel geoefend hebben. Het heeft allemaal dus eigenlijk heel erg goed uitgepakt!”

“Zo ver mogelijk”

“Ik hoop zo ver mogelijk te komen met hem. Ik hoor om me heen dat mensen ook denken dat het ons wel gaat lukken, wat super fijn is! Ik zou uiteindelijk graag young riders willen starten met hem, want mijn plan is eigenlijk om na de zomer Z te gaan starten. Hopelijk kunnen we volgend jaar dan mee bij de young riders!”, sluit Dominique af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: DigiShots