Isabelle Harbers en Ocean Royal
Isabelle Harbers en Ocean Royal Foto: Estelle Roelofs Images

Isabelle Harbers: “Dit niveau is voor ons beide nieuw, dus we leiden echt elkaar op”

Dressuur

Afgelopen week reed Isabelle Harbers in Beuningen haar ZZ-Zwaar debuut met haar achtjarige Ocean Royal (v. Charmeur). Met 63,71% mocht de combinatie plaatsnemen op de derde plaats. 

Advertisement

Heet onder de voeten

“Ik heb Ocean sinds hij vier jaar oud is. Ik heb hem zelf helemaal opgeleid, van niks tot waar we nu zijn. Het eerste jaar reed ik hem voor een stalgenoot, maar op een gegeven moment kwam er heel veel interesse in hem, waardoor het me toch een beetje heet werd onder de voeten. Toen hebben we daarom besloten dat we hem zelf wilden hebben”, vertelt Isabelle.

“We wilden goed beginnen”

De combinatie was vorige zomer al ZZ-Zwaar startgerechtigd, maar Isabelle besloot eerst de puntjes op de i te zetten voor ze haar debuut ging maken. “We wilden goed beginnen. Ocean vind de wedstrijden soms best wel lastig, daarin merk je wel dat hij van Charmeur is. Dat maakt het rijden af en toe heel moeilijk. Hij gaat heel veel denken en wil tien dingen tegelijkertijd doen, dus we hebben samen met mijn trainster Joyce van Rooijen-Heuitink veel geoefend op dat hij rustig blijft in zijn hoofd. Dat ík de proef leid, in plaats van Ocean. Daar hebben we de afgelopen tijd heel veel aan gewerkt.”

“Heel mooi gelukt”

“In de proef van afgelopen week zaten echt nog wel wat foutjes. Zo kwam ik bij een serie niet lekker uit en waren de pirouettes nog iets te groot, maar die vindt hij ook nog erg lastig. De proeven waren voor mijn natuurlijk ook nog helemaal nieuw, dus we hebben gewoon een beetje op safe gereden. We wilden een steady en rustige proef neerzetten, omdat dat zo belangrijk is met hem, en dat is wel heel mooi gelukt! Ik was echt de baas in de proef. Ocean nam de proef een stuk minder over dan voorheen, dus het oefenen heeft zeker geholpen!”

“We leiden elkaar op”

“Ocean blinkt heel erg uit in de appuyementen; hij kan ongelooflijk goed scharen en blijft mooi stabiel. De vliegende wissels springt hij heel mooi zodra ik ze vraag, dus daar scoren we ook altijd heel goed op. Het is verder echt een clown, zo ziet hij er ook wel een beetje uit”, lacht Isabelle. “Hij is hartstikke lief en eerlijk, alleen is hij op wedstrijd wel echt lastig. Hij is nog onervaren en moet nog veel kilometers maken. We zijn samen naar dit niveau gegroeid, dus het is voor ons beide allemaal nieuw. We leiden echt elkaar op. Joyce begeleidt ons daarin heel goed. We hopen dit jaar nog young riders en internationaal te starten. Ik mag nog twee jaar young riders, dus we hebben nog tijd!”, sluit Isabelle af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Estelle Roelofs Images