Afbeelding
Foto: Kim Alebregtse Fotografie

Rianne van Dulst over Lennox: ‘’Het is echt een paard voor de Subtop!’’

Dressuur

Afgelopen weekend maakten Rianne van Dulst en haar zesjarige Lennox (v. Glamourdale) hun Z-debuut in Ermelo. Met mooie scores schreef de combinatie twee keer de eerste plaats op hun naam. 

Advertisement

‘’Hij was er klaar voor’’

“We reden dit weekend in Ermelo bij ons op de eigen rijvereniging. Zij organiseren regelmatig wedstrijden, dus dit was natuurlijk mooi in de buurt! Ik heb Lennox samen met familie Mensink uit Zeewolde. Ik heb hem nu een jaar en een paar maanden en zo lang is hij ook pas zadelmak. Hij heeft lang samen met zijn broertje in de wei mogen spelen en is dus pas laat onder het zadel gekomen. Dat heeft als voordeel dat we meteen met hem aan de gang konden. Zijn lijf was al een stuk volwassener en hij was er echt klaar voor’’, vertelt Rianne. 

‘’Minder snel de bocht om’’

“Het was natuurlijk ons debuut en het was ook een vrij spontane actie. Ik had eigenlijk niet in de gaten dat er bij ons op de vereniging een wedstrijd was. Toen ik dat hoorde, vond ik het wel een mooie gelegenheid om met Lennox voor het eerst de grote baan in te gaan. In de proeven liet hij zich goed rijden. Je merkt hier en daar dat hij nog wat groen is, maar het moet allemaal gewoon nog bevestigd worden. Zo’n 20x60 baan is voor hem wel een stuk fijner. Je hebt meer tijd voor je oefeningen, hij komt wat meer tot zijn recht en dan hoef je ook minder snel de bocht om”, lacht Rianne. 

Stabiel

“De proeven gingen eigenlijk dus wel heel fijn. De eenvoudige wissels gingen fijn en er waren eigenlijk geen gekke dingen. Het is puur de afwerking en bevestiging die nog beter kan. Lennox is over de hele linie echt super stabiel. Het is een heel steady paard en hij heeft een hele mooie, opwaartse hals. Het beeld dat hij geeft in de proef is mooi open. Hij is heel goed in de eenvoudige wissels; hij kan heel makkelijk zitten. Ook zijn stap is erg goed. Het is gewoon een heel sterk en steady paard! Qua gedragenheid valt er nog wel winst te behalen. Dat gaat nu wel echt bijna per week vooruit, hij maakt enorme sprongen daarin!” De scores van 64,1% en 63,8% betekenden twee keer winst voor de combinatie. Hierover vertelt Rianne: “De punten werden niet heel royaal uitgedeeld, maar dat was de hele avond zo. Dat maakt verder ook niet uit, want ik ben heel blij met hoe het ging!”

Subtop

“Lennox is op wedstrijd super chill en hij geniet echt van de aandacht. Hij kon in het begin nog wel eens in zijn schulp kruipen in de ring, maar de laatste paar wedstrijden heeft hij dat echt losgelaten! Hij vind alles leuk om te doen en hij werkt graag. We zijn nu vooral bezig met de wissels, want ik wil eigenlijk wel, zodra hij er klaar voor is, door naar de Subtop. Daar is het wel echt een paard voor! Ook zou het mooi zijn als mijn dochter een paar juniorenwedstrijden met hem kan rijden als hij alles goed oppakt”, sluit Rianne af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Kim Alebregtse Fotografie