Romy Bemelmans - Hip Hop
Romy Bemelmans - Hip Hop DigiShots

CDI Exloo | Romy Bemelmans naar eerste en vierde plaats in PSG: “Super blij!”

Dressuur

Romy Bemelmans deed vanmorgen al goede zaken op de eerste dag van CDI Exloo. Ze eindigde met haar tienjarige Hip Hop (v. Jazz) op de eerste plaats in de Prix St. Georges met 71,57%. Ze wist Haisai (v. Apache) naar 68,82% te rijden, wat goed was voor de vierde plaats. 

Advertisement

Internationaal debuut

Romy ging als eerste van start met de tienjarige Haisai. “Dit was zijn eerste internationale wedstrijd, dus dat was wel heel erg leuk en ik was meteen heel erg tevreden toen we de ring uit kwamen. Dat zei ik al toen ik de punten nog niet wist, en zeker voor een debuut in deze entourage! In het drafgedeelte zaten we dik boven de 70%, maar ik had helaas op het einde in de series een fout die de score wel omlaag heeft gedrukt. Hij loopt pas twee maanden op dit niveau, dus het is gewoon een kwestie van meer bevestigen denk ik. Hij voelde in ieder geval heel erg goed aan. Hij was wel een beetje onder de indruk van de accommodatie, maar daardoor maakte hij zich groter en toonde hij stoerder, wat ik altijd wel fijn rijden vind!”

“Hij voelde heel goed aan”

Vervolgens verscheen ze in de ring met Hip Hop. “Met de proef van Hip Hop was ik ook super blij! Dit was zijn tweede internationale wedstrijd, maar de eerste is wel al een tijdje geleden door mijn zwangerschap. We hebben een fijne proef kunnen rijden, zonder grote fouten, en daar ben ik heel erg tevreden over. Er kan natuurlijk nog van alles beter, maar het is een heel imponerend paard en hij haalt daardoor nu al hele mooie scores. In de draf stond hij rond de 73 of 74 procent, dus daar was ik wel heel erg blij mee. Ook hij voelde heel goed aan. Hij was wat fris, dus hij had er zin in, maar hij was totaal niet spooky en ging heel steady door de proef heen!”

“Nóg iets beter”

“Morgen hebben we de Inter I. Dat wordt voor Haisai de eerste keer en voor Hip Hop de tweede keer, dus ik ben benieuwd. Ik hoop stiekem dat het nóg iets beter gaat dan vandaag, maar ik ben al heel erg blij dat ik na mijn zwangerschap gewoon weer terug ben in de ring!”, sluit Romy af. 

Top drie

In de top drie werd Romy opgevolgd door Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Hotmail V (v. Apache) met 70,44%. De derde plaats was met 68,87% voor Kebie van der Heijden en Hashtag (v. Cachet L). 

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: DigiShots