Dinja van Liere - Hartsuijker
NK Dressuur 2020
© DigiShots
Dinja van Liere - Hartsuijker NK Dressuur 2020 © DigiShots DigiShots

Dinja van Liere naar 71,20% op internationaal debuut met Hartsuijker: “Hij deed heel hard zijn best”

Dressuur

Dinja van Liere reed haar zelfopgeleide Hartsuijker (v. Johnson) vandaag naar 71,20% op zijn internationale debuut in Hagen. De tienjarige ruin is na Haute Couture en Hermès het derde paard dat Dinja zelf volledig opleidde tot en met de Grand Prix. De score van vandaag was goed voor een nette zevende plaats

Advertisement

“Zeker tevreden!”

“We hadden goede en minder goede dingen”, steekt Dinja van wal. “Over het algemeen ben ik hartstikke tevreden, maar ik had wel nog een paar dure fouten, wat wel heel erg jammer is. Hartsuijker liep heel fijn en deed super goed zijn best. Er zaten ook hele mooie stukken bij, waar hij ook hele goede cijfers voor kreeg, dus ik ben zeker tevreden met onze score!” 

“Heel erg fijn”

“Hij is nog erg groen natuurlijk, dus hij vond het eigenlijk wel heel erg spannend. Hij kwam niet helemaal weg uit de piaffe, waardoor hij een beetje terugkwam en ik hem niet meer helemaal terug kreeg in het juiste ritme. Hij galoppeerde daardoor een paar keer aan, wat ik wel zonde vond. Ik voelde zijn spanning, maar hij was heel lief en deed heel hard zijn best, dus dat voelde wel heel erg fijn aan!”, sluit Dinja af. 

Top 3

De winnares van deze CDI3* was de Duitse Isabell Werth. Zij maakte vandaag met Suberb (v. Surprice) ook hun internationale debuut. Met 75,78% wisten zij de koppositie op naam te schrijven. Op de tweede plek volgden de Finse Emma Kanerva en Mist of Titanium OLD (v. Millennium) met 73,47%. De Deense Anne Troensegaard en haar Kipling TSF (v. Hofrat) maakten het podium compleet met 72,87%. 

Bekijk hier de volledige uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots