Finn van Casteren en Iester van den Boxenhof
Finn van Casteren en Iester van den Boxenhof Foto: Siel van Casteren

Finn van Casteren over Z1-debuut met Iester: “Altijd een verrassing hoe hij zich gedraagt”

Dressuur

Zondagmiddag reed Finn van Casteren in Boxtel haar Z1-debuut en daarbij ook de eerste selectiewedstrijd, met de dertienjarige Iester van den Boxenhof (v. Burgthoeve’s Isarco). Met een mooie score van 63,9% en een winstpunt mocht de combinatie op de tweede plek plaatsnemen. 

Advertisement

Zelf opgeleid

“Wij hebben Iester al 8,5 jaar. Hij is niet van ons zelf, maar van Familie Van Delzen. Zij vinden het super leuk dat we zoveel met de pony bezig zijn! Toen hij vier jaar oud was en bij ons op stal kwam, kende hij nog niks. Mijn zus Siel heeft hem helemaal zelf opgeleid tot Z2-niveau. In die tijd reed ik op mijn B-pony Moos, waar ik uiteindelijk Kring-, Brabants en Nederlands kampioen mee ben geworden! Zelf rijd ik Iester nu ruim een jaar”, vertelt Finn. 

“Heel erg tevreden”

“Een jaar geleden begonnen Iester en ik in de B en nu hebben we ons Z1-debuut gemaakt. Ik les nu al ruim zes jaar bij Sylvia Naagen en zij heeft hier een hele grote rol in gespeeld. Ik ben super blij met haar lessen! Ik ben heel tevreden over de proef, helemaal omdat het ons debuut was! Er liggen zeker nog wat verbeterpunten in de eenvoudige wissels, want daar zaten nu nog foutjes in. Ons beste onderdeel was de uitgestrekte draf en Iester kan heel goed appuyeren, maar eigenlijk is hij wel goed in alle zijgangen. Zelf moet ik hem nog beter aan gaan voelen zodat zijn goede onderdelen ook in betere punten gaan resulteren!”

Verrassing

“Iester heeft wat trekjes van z’n vader Isarco, dus het is voor ons altijd een verrassing hoe hij zich gaat gedragen! Hij kan best heet en ondeugend worden. Maar dat maakt hem eigenlijk ook wel heel erg leuk! Meestal is hij gewoon braaf en in de omgang is hij super lief en leuk; het is echt een knuffel pony!”

Internationaal

“In de toekomst wil ik graag Z2 gaan starten met hem en gewoon leuke wedstrijden gaan rijden. Ik zou het heel leuk vinden om een keer op een internationale wedstrijd van start te gaan, maar dat moet dan wel haalbaar zijn met school”, sluit Finn af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Siel van Casteren