Ad van Bruk en Wait and See HMS
Ad van Bruk en Wait and See HMS Foto: Privébezit

Ad van Burk: “Willem en ik zijn onafscheidelijk, we zijn echt een team”

Dressuur

Toen Wait and See HMS (v. Wonderboy D.D.H.) een tijdje geleden plotseling verkocht werd, had Ad van Burk nooit verwacht dat ze weer herenigd zouden worden, samen de ring in zouden gaan en zelfs een kür op muziek zouden rijden. 

Advertisement

“Ik wist het meteen”

“Ik reed Willem, zoals wij hem noemen, hiervoor voor Manege de Trenshoeve. Willem kwam in februari 2020 bij de fokker vandaan en was eigenlijk voor de manege. Toen ik er voor het eerst op zat, wist ik meteen dat het een heel goed paard was. Ik heb hem zelf een tijdje gereden, maar daarna is hij naar twee andere ruiters gegaan. Dat klikte niet, waardoor ik hem weer ben gaan rijden. We zijn toen, met coronapauze, binnen drie of vier maanden van het B tot het Z1 gekomen”, vertelt Ad. 

Vanuit het niets 

“Op een gegeven moment kwam mijn vorieg baas, en dus ook de eigenaar van Willem, de kantine in en zei hij dat hij Willem verkocht had. Zomaar vanuit het niets. Dat maakte me echt verdrietig, zo zonder overleg. Ik ben toen ook meteen weggegaan bij de Trenshoeve. Willem is zo’n twee tot drie maanden weg geweest en in die tijd reed ik al voor Derk Schekkerman en Jordy van Wijnen van HMS Stables. Zij hebben Willem toen voor mij teruggekocht. Daar ben ik ze echt heel erg dankbaar voor!”

“Enorm goed”

“Na een paar maandjes hier thuis te hebben getraind, gingen we in januari weer terug de ring in. Toen hij verkocht werd, had ik dat natuurlijk nooit verwacht, dus dat was wel heel erg speciaal. Afgelopen zaterdag reden we zelfs onze aller eerste kür op muziek. Manege Poelenburgh in Schoorl organiseerde een benefiet- en veilingavond voor Oekraïne. De eigenaar van de Poelenburgh had gevraagd of ik een kür wilde rijden als demonstratie. Ik heb daarvoor een kür gesponsord gekregen van Paulien Alberts. De kür ging echt onwijs goed. Willem werd een heel ander paard toen de muziek aanging! Hij ging helemaal stoer lopen en zette zijn nek er echt mooi op. Hij was echt enorm braaf en liep heel erg fijn. Hij schrok alleen even toen het publiek begon te klappen, maar verder ging het enorm goed. Ik heb er geen andere woorden voor.” Er werd uiteindelijk 18,5 duizend euro opgehaald voor Oekraïne. 

Onafscheidelijk

“Willem en ik zijn onafscheidelijk, dat zeggen anderen ook. Als hij op de wasplaats staat, hinnikt hij al zodra ik eraan kom. Met rijden zijn we ook echt een team, zowel in de ring als op het strand of in het bos. We kunnen alles samen. Hij geniet enorm op wedstrijd en heeft altijd zin om mee te gaan. Hij gaat echt voor je door het vuur. Ik rijd momenteel hier in Noord-Holland veel jonge paarden en maak ze zadelmak. Met Willem ga ik binnenkort Z2 starten. Daarna zien we wel wat de toekomst brengt. Het is in ieder geval een fantastisch paard”, sluit Ad af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Privébezit