Romy Bemelmans - Haisai
Meetmoment Boxtel 2021
© DigiShots
Romy Bemelmans - Haisai Meetmoment Boxtel 2021 © DigiShots DigiShots

Romy Bemelmans na zeven maanden terug in de ring: “Ik kon echt niet wachten!”

Dressuur

Na zeven maanden verscheen Romy Bemelmans vandaag weer voor het eerst in de wedstrijdring. Met Haisai (v. Apache) maakte ze haar Prix St. Georges-debuut in Someren. 

“Ik ga gewoon”

Romy bracht al meerdere paarden succesvol uit in de basissport en in de Subtop, maar vanwege haar zwangerschap en bevalling zat starten er een tijdje niet in. In januari beviel ze van haar dochtertje Jackie. “Het was heel leuk om weer op wedstrijd te gaan. Ik had me er echt op verheugd! Mijn laatste wedstrijd met Haisai was het outdoor kampioenschap en afgelopen winter heeft hij M gelopen met zijn eigenaresse Tanja Liauw. Ik ben nu sinds drie weken weer aan het rijden, maar hij kon de series nog niet, dus ik heb het hem allemaal snel moeten aanleren”, lacht Romy. “Ik kon echt niet wachten om weer te starten! Ik moet ook mijn scores halen om internationaal te kunnen starten deze zomer, dus ik dacht “Ik ga gewoon en dan zien we wel!”

Dik boven de 70%

Hoewel de voorbereiding niet optimaal was, wist de combinatie toch naar een score van bijna 68% te rijden. “Het ging heel erg goed. Bij het drafgedeelte zat ik dik boven de 70%, maar in de galop had ik nog wat fouten. De hoek voor de wissel sprong hij om, dus dat koste gewoon veel punten. Ik had een 1 in de galop, maar ook achten voor de pirouettes, dus daar was ik wel heel blij mee!”

Internationaal

“Naast Haisai wil ik ook met Hip Hop deze zomer internationaal starten, in de Lichte Tour. Ik heb ook nog een vijfjarige waarmee ik internationaal wil starten bij de jonge paarden. Volgend jaar zou ik dan graag richting de Grand Prix willen gaan!”, sluit Romy af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: DigiShots