Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss
FEI World Cup Final Leipzig 2022
© Digishots
Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss FEI World Cup Final Leipzig 2022 © Digishots digishots

WB finale dressuur | Dagboek Thamar Zweistra: “Kippenvel”

Dressuur

Thamar Zweistra maakt voor TeamNL deel uit van de grote afvaardiging naar de Longines Wereldbekerfinales in Leipzig, in haar geval die van de dressuur. Zij doet dat met haar negenjarige talent Hexagon’s Ich Weiss (Rubiquil x Negro x De Niro). Voor de Hoefslag hield Thamar een dagboek bij. De Kür-finale was zaterdagavond. Thamar en Ich Weiss verbeterden hun vijftiende plaats van de Grand Prix en werden elfde met 75,13%.

Advertisement

Genieten!

“Wat was ik blij met Weiss in de Kür! Het was genieten. Hij doet zo goed zijn best en blijft maar doorgaan! Van de éners in deze Kür krijg ik zelf kippenvel bij het rijden. Ik vind dit echt een hele speciale Kür. Toen ik hem de eerste keer weer een keer goed beluisterde en tot me liet doordringen in Le Mans, werd ik er al meteen helemaal emotioneel van. Mijn hartslag ging onmiddellijk omhoog. Vanavond gebeurde dat weer. Weiss bleef er maar aan trekken en doorgaan. Zo expressief is hij dan!
Het enige jammere was mijn eigen stuurfoutje in de serie om de twee, waarin ik iets te dicht langs de hekjes reed. Weiss maakt eigenlijk nooit fouten in de wissels en ik had er al genoeg en had eerder kunnen stoppen, maar toe maar. Het publiek maakte het moeilijker, maar ook mooier. Fijn die sfeer in de hal. In de Kür was Weiss daar al beter aan gewend, hij kon zelfs beter stappen dan in de Grand Prix en was echt fanatiek in de galop, haha.”


Drukte van belang

“Mijn overall-indruk van deze finale: hier in de hal is het natuurlijk een drukte van belang met vier finales. Bijna té druk, maar wel heel leuk om de voltige eens te kunnen bekijken. Héél bijzonder. We sliepen alleen al bij de eerste ronde van het mennen, 23.30 uur is ons echt te laat. Wel klasse van Bram natuurlijk! In Leipzig zelf hebben we even wat gewandeld, een marktje bekeken en de stad een beetje ervaren. Ook weer even iets anders voor ons.”

Terechte winnares

“Behalve van Weiss heb ik enorm genoten van de Deense Carina Cassoe Kroth en haar zwarte merrie Heiline’s Danciera. Zij werd vierde, maar had van mij wel tweede mogen zijn. Zo lichtvoetig, gemakkelijk en mooi stil in de aanleuning! Jessica von Bredow-Werndl tot slot heeft heel terecht gewonnen. Heel mooi. En nu? Wortels voor Weiss. Een rit naar huis voor ons, met weer een tas vol ervaringen. En zin om voor 100% door te gaan met deze mooie sport!”

Bekijk hier alle uitslagen van de Kür.

Lees ook: “Ich Weiss heeft fans”

en: “Eindelijk naar de finale!”

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Digishots

Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss
FEI World Cup Final Leipzig 2022
© Digishots