Afbeelding

Thamar Zweistra beste Nederlander in kür Dutch Masters: “Ich Weiss zijn tweede freestyle ooit”

Dressuur

Tamara Zweistra was vandaag de beste Nederlander in de kür op The Dutch Masters. Ze reed Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) naar 77,1% en greep hiermee een zesde plek.

Advertisement

Revanche

“Ik ben heel blij met Ich Weiss”, reageert de amazone na haar proef. “Het was pas zijn tweede freestyle ooit en hij is pas negen jaar oud. Gister ging het niet heel goed omdat ik twee grote fouten maakten, maar vandaag had mijn revanche.”

Verrassende combinatie

Vlak voor het evenement begon werd bekend dat Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) niet aan start zouden komen. “Glock’s Dream Boy N.O.P. was niet helemaal fit toen hij terugkwam van een wedstrijd in Doha, dus we hebben besloten om hem niet mee te laten doen. Gelukkig hadden we genoeg andere Nederlandse ruiters die wel mee konden doen, met Thamar die vandaag de beste was. Dit was echt een verrassing, het is heel goed dat we nog meer talent voor de toekomst hebben.”

Blije Anky van Grunsven

Anky van Grunsven is blij met het verloop van de Dutch Masters. “We zijn echt heel blij dat we een show met publiek neer kunnen zetten, de atmosfeer was heel goed en de sport was geweldig. Het niveau lag heel hoog, dat hadden we van tevoren alleen maar durven hopen. Ik denk dat ik kan zeggen dat we genoten hebben, ik ben echt heel blij.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Arnd Bronkhorst