Afbeelding

Jessica von Bredow-Werndl wint kür op The Dutch Masters met ruim 90%: “Beste kür ooit”

Dressuur

Het was weer genieten om een wedstrijd op wereldniveau te bekijken en dan ook nog eens in eigen land. Zaterdagmiddag werd de kür op muziek verreden tijdens The Dutch Masters. Jessica von Bredow-Werndl was grote favoriet en wist ook ditmaal de kür naar haar hand te zetten. Ze reed haar merrie TSF Dalera BB (v. Easy Game) naar 90,56%.

Advertisement

Nederland

Van de 15 deelnemende combinaties kwamen er 7 uit voor Nederland. De beste Nederlandse combinatie was Thamar Zweistra met haar schimmel Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil). Zij reden 77,08% bij elkaar in een kür met een goede piaffe en passagetour. Shooting stars Dinja van Liere en Hermès (v. Easy Game) kregen te maken met verzet in het begin van de kür. Dinja wist zich zeer knap te herpakken en liet Hermès met gemak de moeilijkste oefeningen uitvoeren. Door de pittige onvoldoendes in het begin kwam de combinatie niet verder dan de twaalfde plaats. 

Beste kür ooit

Jessica von Bredow-Werndl zei na afloop “Ik denk dat dit onze beste kür ooit was. Het gevoel was tussen ons was magisch. Ik kijk enorm uit naar de wereldbekerfinale in Leipzig. Ik wil niet teveel wedstrijden rijden dit jaar omdat ik zwanger ben van ons tweede kindje. De finale is in Duitsland waardoor Dalera niet hoeft te vliegen.”

Lees hier de liveblog terug. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Arnd Bronkhorst