Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Dream Boy
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Dream Boy Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Henri Ruoste wint met nieuw PR kür in Doha, Minderhoud derde

Dressuur

Vrijdag werd de Grand Prix verreden waarin de Nederlandse combinaties goede zaken deden in Doha. Zaterdag wist enkel Hans Peter Minderhoud zijn hengst GLOCK’s Dreamboy N.O.P. (v. Vivaldi) naar een derde plaats te rijden in de kür op muziek. Dinja van Liere en Hermès (v. Easy Game) werden uitgesloten door de jury.

Advertisement

Persoonlijk record

Henri Ruoste wist een nieuw persoonlijk record neer te zetten met zijn twaalfjarige Kontestro DB (v. Contendro). De Finse ruiter reed een foutloze kür die werd beloond met 84,25%. Patrik Kittel wist de Grand Prix op zijn naam te schrijven, maar moest in de kür genoegen nemen met een tweede plaats. Zijn kür met Touchdown (v. Quarterback) leverde 83,89% op. Hans Peter Minderhoud werd verrast in zijn kür door een ongehoorzaamheid van Dream Boy. Met 81,93% nam ook hij plaats op het podium.

Geëlimineerd

Dinja van Liere had haar handen vol aan de hengst Hermès. Voordat de kür begonnen was leek de hengst al erg fris. Eenmaal in de ring wilde hengst niet meer vooruit waardoor de jury genoodzaakt was de kür te beëindigen.

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots