CHI AL SHAQAB 2022 of Doha - Qatar - van Liere Dinja from NED riding Hermes
Doha,  Al Shaqab - 25 February 2022

Ph. Stefano Grasso/Al Shaqab
CHI AL SHAQAB 2022 of Doha - Qatar - van Liere Dinja from NED riding Hermes Doha, Al Shaqab - 25 February 2022 Ph. Stefano Grasso/Al Shaqab Ph. Stefano Grasso/Al Shaqab

Minimale verschillen in Doha: Dinja van Liere en Hans Peter Minderhoud twee en drie

Dressuur

In het imposante ruiterstadion van Al Shaqab in Doha behaalde Dinja van Liere met Hermès (v. Easy Game) vrijdag een mooie tweede plaats in de CDI5* Grand Prix. Ze scoorden 77,55%. Het was nog geen half procent meer dan Hans Peter Minderhoud die met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) op plaats drie (77,15%) eindigde. 

Advertisement

Patrik Kittel wint

Zweed Patrik Kittel bleef Dinja van Liere en Hans Peter voor. Voor zijn proef met de nog maar negenjarige Touchdown (v. Quaterback) kreeg hij 77,65%. Dat is 0.1% meer dan Van Liere verdiende. 

“Genoeg te zien”

Van Liere liet een fijne en frisse proef zien met hele goede piaffes en passages. Op het eind ontstonden er wat kleine storingen. “Er is genoeg te zien voor de paarden in de ring”, vertelde ze na afloop tegen de aanwezige interviewster. “Dat is jammer, maar het hoort erbij.” De score bleef lange tijd op 79% staan maar zakte uiteindelijk naar 77,52%.

Glock’s Dream Boy had er zin in

Glocks’s Dream Boy N.O.P. was lange tijd niet op concours geweest en had er duidelijk zin in. Met veel mooie onderdelen en met zijn uitstraling kwam de score op 77,15%. Dat was goed voor de derde plaats.

Zaterdag in de kür op Muziek krijgen Dinja en Hans Peter concurrentie van Thamar Zweistra met Hexagon’s Ich Wiess (v. Rubiquil). Zij eindigden vrijdag op de negende plaats.

Pararuiters winnen landenwedstrijd

Het Nederlandse Para-dressuurteam won in Al Shaqab de landenwedstrijd met een voorsprong van 10% op de concurrentie. Het team bestond uit Lotte Krijnsen, Loes Cevaal, Demi Uijtewaal en Britney de Jong. Zatredag rijden ook zij de kür op muziek.

Livestream

De wedstrijd in Doha is te volgen via een livestream. Klik hier om de kür op muziek van de pararuiters en de Grand Prix te bekijken

Bron: KNHS / Hoefslag

Foto: Ph. Stefano Grasso