Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Dream Boy
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Dream Boy Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots DigiShots

Hans-Peter Minderhoud vijfde op Sweden International Horse Show: “Dream Boy was goed bij de les”

Dressuur

Hans-Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) zette vandaag goede resultaten neer op de Sweden International Horse Show. Met een gemiddeld percentage van 76,543% bemachtigde de combinatie een vijfde plek in een sterk deelnemersveld van tien uitgenodigde combinaties. 

Advertisement

Tijdje geleden

“Het ging heel goed en ik was er heel blij mee”, vertelt Minderhoud enthousiast aan Hoefslag. “Na Hagen was Dream Boy even niet meer mee geweest dus het was alweer een tijdje geleden. Daarnaast is het ook bijna twee jaar geleden dat hij voor de laatste keer indoor heeft gelopen, maar hij was super bij de les en deed goed zijn best”.

Verbeterd

De combinatie kreeg een rijkgevulde protocol met meerdere achten en negens. “Ik had een klein rommeltje in de zigzag, maar voor de rest waren we foutloos. Hij trok er echt aan, het ging heel goed”, vervolgt de ruiter. “De juryscores liepen een beetje uiteen tussen de 75% en 78%, maar ik ben er blij mee. Het is natuurlijk altijd leuker als de punten hoger uitpakken dan je van tevoren bedacht had, maar er stond positief commentaar bij. Na afloop sprak ik een paar jury’s die vonden dat het allemaal verbeterd was en dat het er goed uitzag, dus dat was leuk”.

Constant 

“We kregen een paar keer een 8,5 en een 9 op de piaffe, wat er uit sprong. Voor de rest ging Dream Boy overal heel constant doorheen. Het enige wat nog iets beter had gekund was de stap, daar kon ik aan merken dat hij voor de eerste keer weer binnen gereden werd met veel publiek. Hij stapte wel, maar dat had wel iets beter gekund”.

Helemaal zichzelf

Op het EK Dressuur trok Minderhoud de hengst terug uit de finale omdat hij niet zichzelf was. “Daar hadden we geen last meer van”, stelt de ruiter. “Na het EK heeft hij een poosje rust gehad en toen ik hem daarna oppakte was hij weer helemaal zichzelf”.

SAAB top 10

Voor de SAAB top-10 worden de tien beste ruiters van over de hele wereld uitgenodigd om te laten zien wat ze in zich hebben. “Ik heb wel eens eerder in Stockholm gereden voor de Wereldbeker en ik ben wel eens met Edward mee geweest, maar dit was de eerste keer dat ik zelf mee reed. Het was echt heel leuk, het is een mooi concours”, sluit Minderhoud af.

Uitslag

Regerend Olympisch kampioene Jessica von Bredow-Werndl schreef met Tsf Dalera BB (v. Easy Game) de overwinning op naam met een score van 83,435%. Gevolgd door Catherine Dufour met Bohemian (Bordeaux) op plek nummer twee, Henri Ruoste en Kontestro DB (v. Contendro) grepen de derde prijs. Voor Nederland kwam ook Dinja van Liere in het zadel van Hermes (v. Easy Game) aan de start, de combinatie eindigde op plek nummer 9.

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots