Afbeelding

Patrik Kittel na derde plek in kür Dutch Masters: “Ik wilde het gewoon proberen”

Dressuur

De twee Duitse amazones Jessica von en Isabel Werth werden op de voet gevolgd door Patrik Kittel. De Zweedse ruiter zat in het zadel van Forever Young HRH (v. Fürst Fugger) en greep brons met 82,5%.

Advertisement

Entertainen 

“Ik denk dat als we een leuke avond willen organiseren, we jou in het vervolg moeten vragen”, wordt er gegrapt op de persconferentie, waarmee gedoeld werd op de entertainende proef van de dressuurruiter. “Dat is heel aardig”, reageert hij lachend. “Het is makkelijk om de mensen hier in Den Bosch te entertainen, omdat het voor mij een van de mooiste wedstrijden van de wereld is. De publiek en de groots zijn gewoon top, het is geweldig om hier te rijden, helemaal met een paard dat voor het eerst een freestyle loopt.”

Toekomst

“Ik had ook echt geen verwachtingen, ik wilde gewoon gaan en proberen, en uiteindelijk werden we derde. Ik kon er echt aan rijden, het is altijd leuk als nieuwe paarden zo presteren, ze geeft me echt een goed gevoel voor de toekomst.”

Forever Young HRH

Kittel is nu bijna twee jaar een combinatie met 10-jarige merrie “De eerste keer dat ik haar reed voelde ik gelijk hoeveel talent ze had. In het begin vond ik haar heel introvert en was ik bang dat dat zo zou blijven, maar toen ik haar meenam op wedstrijd werd ze steeds beter. Vandaag was ze echt heel goed en zaten we op de goede weg. Ik kon zitten en ze vloog gewoon voor me, het verbaasde me echt dat ze zich vandaag nergens druk om maakte en echt genoot van wat er allemaal gebeurde.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Arnd Bronkhorst