Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss
FEI World Cup Final Leipzig 2022
© Digishots
Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss FEI World Cup Final Leipzig 2022 © Digishots digishots

WB finale dressuur | Dagboek Thamar Zweistra: “Ich Weiss heeft fans”

Dressuur

Thamar Zweistra maakt voor TeamNL deel uit van de grote afvaardiging naar de Longines Wereldbekerfinales in Leipzig, in haar geval die van de dressuur. Zij doet dat met haar negenjarige talent Hexagon’s Ich Weiss (Rubiquil x Negro x De Niro). Voor de Hoefslag houdt Thamar een dagboek bij. Na de Grand Prix donderdagavond, waarin de combinatie vijftiende werd, is het vrijdag een rustdag voor de dressuur.

Advertisement

Opvallend en blij

“Wat ben ik trots op Weiss! Hij krijgt hier nog meer fans dan hij al had. Hij vond het best spannend daarbinnen gisteravond, maar hij bleef zo goed luisteren! Hij heeft hier nog fans bij gekregen. Gewoon om wat hij is: een opvallend en blij paard. En dat zie je! Hij heeft er gewoon heel veel zin in en doet super zijn best. Wat dat betreft is het een echte Rubiquil: blij en altijd willen. Zo leuk dat ik Rubiquil zelf ook een tijdje Grand Prix heb gereden. Die werkte ook altijd mee. En was een echt mensenpaard, net als zijn zoon nu.”

Dure foutjes

“Ik kreeg in de Grand Prix een fijn gevoel in de draf appuyementen, zo fijn en gemakkelijk liep hij die door. Jammer dat ik op het laatst nog twee dure foutjes kreeg, voor de inzet van de tweede pirouette naar links en in de laatste lijn bij de overgang voor de laatste piaffe. Die horen eigenlijk niet bij hem. We hadden er wel achten bij voor de piaffe en de éners. We zijn 15e geworden met 70,58%.”


Afwisseling

“Nu vanmorgen is de soundcheck en ga ik met Weiss even stappen in de ring en een rustige training doen. Gisteravond hebben ze nog een foto gemaakt van alle deelnemers We lopen hier heel wat af, zo groot is het hier. Met paarden hoor je afwisselend te werken, maar ook voor ons is afwisseling in onze bezigheden gegarandeerd hier. We hebben vanmiddag vast tijd om even Leipzig in te gaan. Ook bijzonder en niet-alledaags!”

De zege ging naar Jessica von Bredow-Werndl met 84,79%.

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Digishots

Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss
FEI World Cup Final Leipzig 2022
© Digishots