Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexagons Ich Weiss World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Thamar Zweistra niet aan start in Doha wegens positieve coronatest: “Super balen”

Dressuur

Thamar Zweistra reisde met haar Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) naar de CDI5* in Doha. Vrijdag werden ze negende in de Grand Prix met 70,96%. Zaterdag stond ze al klaar voor de kür op muziek toen het noodlot toe sloeg: een positieve coronatest.

Advertisement

Goede piaffe en passage

Thamar vertelt vanuit haar quarantaineplaats in Doha: “Ik heb gelukkig nog nergens last van. Ich Weiss deed super zijn best in de Grand Prix. Hij was iets gespannen door het publiek, maar hij deed eigenlijk heel goed zijn ding. Helaas hadden we nog wel een grote fout na de eerste pirouette. De piaffe en passage deed hij super, met name op de laatste lijn. Ook de series en vooral de eners waren super mooi.”

Quarantaine 

“Ik stond er al helemaal klaar voor op stal. Hij was al ingevlochten en ik had mijn witte rijbroek al aan. Ik moest alleen nog opzadelen, maar toen werd ik gebeld. Ik ben meteen in quarantaine gegaan en het is afwachten wanneer ik naar huis mag.”

Hexagon’s Ich Weiss mocht nog wel even zijn benen strekken. Hans Peter Minderhoud werd derde en reed met de schimmelhengst zijn ereronde

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots