Afbeelding
De Hoefslag

Thamar Zweistra weer een Grand Prix-paard erbij in CDI Le Mans: ‘Ik ben de tel kwijt’

Dressuur
Advertisement
Thamar Zweistra reisde dit weekend af naar Frankrijk om met twee paarden  te starten in de Grand Prix van CDI Le Mans. Met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) is ze al zeer succesvol op dit niveau. Voor de AES-hengst Hexagon’s Ich Weiss (v. Hexagon’s Rubiquil) was het zijn debuut in de Grand Prix. Hiermee kan Thamar, die ooit de jongste Grand Prix-amazone in Nederland was, weer een paard toevoegen op dit niveau. “Ik ben alleen even de tel kwijt hoeveel paarden ik nu Grand Prix heb gestart”, lacht ze.

Afmelden

Met Ich Weiss werd ze zeventiende in de Grand Prix met ruim 67%. Vandaag zouden ze van start gaan in de Special, maar ze moest helaas afmelden. “In de Grand Prix was hij een beetje aan het hoesten en vanmorgen had hij een beetje verhoging. Daarom hebben we besloten dat Leunus (Van Lieren red.) met hem met de kleine vrachtwagen naar huis ging. Het is hier erg koud op stal en dan kan hij beter thuis uitzieken. natuurlijk is het jammer dat we geen Special konden rijden, maar zijn gezondheid gaat voor.”

Heel volwassen paard

Over het Grand Prix-debuut van Ich Weiss op vrijdag vertelt ze verder: “Ik had hem thuis een paar mee genomen naar de kadertraining. Voor zijn internationale debuut had ik hem graag nationaal een paar keer gestart, maar er waren steeds geen momenten om dit te kunnen doen. Alex ( Van Silfhout red.) zei dat hij wist dat Ich Weiss het kon en dat ik naar Le Mans kon gaan. Heel fijn dat we die kans kregen. Het is ook echt een geweldig paard en hij vindt alles zo makkelijk. Ook al vond hij de sneeuw die van het dak gleed wat spannend, toch liep hij als een heel volwassen paard zijn proef door. We hebben een heel mooi begin gemaakt op dit niveau.”

Op naar de Kür

Met de KWPN-hengst Double Dutch werd Thamar tiende in de Grand Prix met 68,87%. Ze is tevreden, maar toch had er meer in gezeten. “Ik maakte zelf wat stomme fouten. Heel jammer, want hij liep heel fijn. We hadden een dribbel in de verzamelde stap, wat een dure fout was, maar daar kon ik nog niet heel veel aan doen, want hij schrok ergens van, In het aan galopperen gaf ik teveel been en toen gaf hij een bok en in de éners reed ik er 17 in plaats van 15. Dat was jammer. Zondag rijden we de Kür en dat doen we heel graag, dus we gaan er voor”, besluit ze enthousiast. Bekijk hier alle uitslagen van CDI Le Mans. Bekijk hier de startlijst van de Grand Prix Kür op muziek. Bron: De Hoefslag [adrotate group= ‘122’]