Jessica von Bredow Werndl - TSF Dalera BB
The Dutch Masters 2022
© Digishots
Jessica von Bredow Werndl - TSF Dalera BB The Dutch Masters 2022 © Digishots DigiShots

Jessica von Bredow-Werndl op eerste plaats in verkorte Grand Prix FEI Dressage World Cup

Dressuur

Vanavond ging de 35e editie van de FEI Dressage World Cup Finale van start in Leipzig. Met onder andere titelverdedigster Isabell Werth en Olympische en Europese kampioene Jessica von Bredow-Werndl beloofde het in ieder geval een spannende en interessante avond te worden! 

Advertisement

Jessica von Bredow-Werndl

Alle ogen waren vanavond gericht op regerend Olympische en Europese kampioene Jessica von Bredow-Werndl. Deze Duitse amazone reed vandaag haar vijfde Wereldbekerfinale samen met haar vijftienjarige merrie TSF Dalera BB (v. Easy game). Met slechts één kleine hapering in de proef bleven de 9’ens en 10’en maar binnenstromen op de laatste lijn. Met een ongelooflijke totaalscore van 84,79% waren zij vanavond de welverdiende winnaars van deze prachtige verkorte Grand Prix in Leipzig! 

Cathrine Dufour  

De tweede plaats was voor de Deense Cathrine Dufour en haar Vamos Amigos (v. Vitalis). Deze tienjarige ruin toonde ontzettend veel kracht en werkwilligheid en had op de laatste middenlijn nog veel energie over. De combinatie liet de laatste tijd al een stijgende lijn zien in haar scores, maar deed er vandaag zelfs een schepje bovenop. Met een score van 80,02% zetten zij een nieuw persoonlijk record neer. 

Isabell Werth

De derde plaats was voor Isabell Werth. Zij reed vanavond haar 28e Wereldbekerfinale, en met succes! De Duitse amazone en haar zeventienjarige merrie Weihegold OLD (v. Don Schufro) verdedigden vanavond de titel die ze samen in 2017, 2018 én 2019 wonnen. Met een mooie proef, en slecht enkele kleine slordigheden, wist de combinatie de jury’s wederom voor zich te winnen. Werth en haar toppaard reden deze avond in Leipzig naar 79,76%. Na een glansrijke carrière zal de merrie zaterdag, na de kür op muziek, afscheid nemen van de dressuursport en officieel met pensioen gaan. Als Werth ook de finale van 2022 weet te winnen, wordt ze de eerste vier-op-rij kampioen van deze prestigieuze titel en wordt Weihegold OLD het eerste paard dat vier keer op rij wint.

Thamar Zweistra

Drie keer was scheepsrecht voor onze Nederlandse Thamar Zweistra. Na de twee afgelaste edities van 2020 en 2021, mocht ze nu eindelijk voor Nederland van start gaan in deze verkorte Grand Prix met haar Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil). Ich Weiss is met zijn negen jaar het jongste paard dat deelneemt aan de finale en is nu bezig aan zijn tweede Grand Prix-jaar. Hij toonde ook vandaag weer fit. Met veel energie en werkwilligheid liep hij de proef door. Hij liet ruime en rechte tempowisselingen zien en ging mooi zitten in de rechter pirouette, maar blokkeerde een beetje bij de inzet van de linker pirouette. Dit wist Thamar alsnog netjes op te lossen, waarmee de combinatie uiteindelijk een mooie score van 70,90% behaalde. Dit was goed voor de vijftiende plaats. 

Welke van de zeventien combinaties de felbegeerde titel wint, wordt zaterdagavond beslist in de kür op muziek! 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots