Harrie Smolders - Monaco
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots
Harrie Smolders - Monaco CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam | Harrie Smolders na zege Nations Cup: “Privilege om deel uit te maken van het team”

Springen CHIO Rotterdam

Op grandioze wijze won TeamNL vrijdagavond de Nations Cup op CHIO Rotterdam. De springruiters kwamen in beide rondes allemaal (na aftrek van het wegstreep resultaat) zonder strafpunten over de finish. Een zeer knappe prestatie van het team onder leiding van de kersverse bondscoach Jos Lansink.

Advertisement

Uit het boekje

Harrie Smolders mocht als laatste van start in de tweede manche  en kon zich één fout permitteren. Met Monaco liet hij echter een ronde uit het boekje zien. Harrie hield het hoofd koel en kwam foutloos over de eindstreep, waarmee de zege binnen was.

Dankbaar

Harrie: “We hebben fantastische sport gezien en er heerste een super atmosfeer. Ik ben mijn collega’s dankbaar voor hun foutloze ritten in de eerste manche. Monaco was in de tweede manche geweldig en het is een privilege om van zo’n team deel uit te mogen maken. Blij dat ik het in de tweede manche als laatste man af kon maken.”

Op de vraag wat het verschil is tussen bondscoach Rob Ehrens en Jos Lansink, antwoordde Harrie: “We hebben met Jos nog niet veel ervaring. We kennen de kracht van Ehrens. Rob zorgde voor een goede sfeer en kon ons een top focus geven. Om tot een oordeel over Lansink te komen is het nog iets te vroeg, maar als ruiters hebben we veel respect voor zijn eigen kwaliteiten als ruiter en als handelaar in paarden.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag/ Jacob Melissen

Foto: Digishots