Nathalie zu Sayn Wittgenstein is een van de nieuwe bestuursleden van de Deense sportbond
© DigiShots
Nathalie zu Sayn Wittgenstein is een van de nieuwe bestuursleden van de Deense sportbond © DigiShots DigiShots

Nieuwe bezems vegen schoon geldt ook voor de Deense sportbond

Sport

De Deense dressuursport kent in dit Olympische jaar zware tijden met het Helgstrand-schandaal nog vers in het geheugen. De Deense Sportbond lijdt hierin mee.

Advertisement

Nadat zowel de voorzitter Ulf Helgstrand (vader van Andreas Helgstrand) alsmede zijn plaatsvervanger, Jakob Ravnsbo, hun functie neerlegden, werd het afgelopen weekend een aantal nieuwe bestuursleden gekozen. 

Dan Boyter

Er was slechts een kandidaat voor het voorzitterschap, namelijk Dan Boyter. Hij werd dan ook gekozen op deze functie. Boyter onderstreept het belang van paardenwelzijn in de paardensport. “Bij mij horen deze twee bij elkaar. Het een kan niet zonder het ander.”

Opvallend is dat Boyter om ‘meer inzicht te krijgen’ een tour gaat maken door het Deense paardenlandschap en onder meer 25 maneges gaat bezoeken.

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein

Naast de voorzitter werden er ook nog drie bestuursfuncties vervuld, waarvoor zich elf kandidaten hadden aangediend. Hieronder de voormalige bondscoach en Olympische medaillewinnares Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Zij kreeg de meeste stemmen en maakt nu samen met Charlotte Kjærgaard en Linnea Ericsson-Carey deel uit van het bestuur. Het bestuur wordt verder gecompleteerd door Ditte Bach Sørensen, Henrik Jorgensen en Thomas Vogt Hansen zijn er nog.

Bron: Ridehesten.com | Hoefslag