Sophie van der Steen met His Royal Badness DK
Sophie van der Steen met His Royal Badness DK Remco Veurink

Sophie van der Steen wint met 75% op K&U Schijndel: “His Royal Badness DK is een absolute droompony”

Dressuur

Sophie van der Steen is de nieuwe amazone van de NRPS-hengst His Royal Badness DK (v. Hesselteich’s Golden ). De prille combinatie debuteerde vorige week in Someren met 72% bij de pony’s en wist een kleine week later de kader- en uitzendingswedstrijd in Schijndel op hun naam te schrijven. De combinatie kwam tot een topscore van 75,10%.

Advertisement

Droompony

“We waren wel op zoek naar een goede pony om te kunnen rijden en op wedstrijd uit te brengen”, vertelt Sophie. “Mijn trainster Joyce Lenaerts van de Beukenvallei bracht ons in contact met de eigenaar van Badness, dhr S. Frantzen. We zijn gaan praten en het klikte tussen ons waarna we Badness zijn gaan proberen. Toen ik er voor het eerst op zat, voelde het meteen goed tussen ons en het is een absolute droompony. Hij beweegt als paard en is heel fijn te rijden, hij let heel goed op de ruiter.”

9 voor de uitgestrekte stap

De imponerende hengst staat inmiddels enkele maanden op stal bij trainster Joyce. “Badness is een hele fijne pony met drie hele goede gangen. Hij heeft een fanatische stap waar we op wedstrijd ook al een 9 voor kregen. Onze eerste wedstrijd was afgelopen zondag in Someren die we wonnen met 72%. Ondanks dat er een foutje in het achterwaarts zat, waren we heel blij met de proef. We hebben daar afgelopen week aan gewerkt in de training en in Schijndel konden we een foutloze proef rijden. Ik heb het gevoel dat hij op wedstrijd er nog een schepje bovenop doet.” 

Drie keer een score van 75%

 “Ik heb al honderd keer de video teruggekeken van de proef in Schijndel en alles klopte. Het was een fantastische ervaring. Zijn houding is heel stabiel en we kregen veel achten. Van alle drie de jury’s kregen we 75%, dat had ik echt nooit verwacht. De juryleden waren heel enthousiast en schreven leuk en positief commentaar op de protocollen. Bij de prijsuitreiking vertelden ze heel blij te zijn met het beeld”, aldus de amazone. 

Internationale wedstrijden

“Zonder de begeleiding van Joyce was dit nooit gelukt en had ik deze pony niet gereden. Het is echt een droom die uitkomt. We willen komende tijd leuke internationale wedstrijden gaan rijden en mogen starten op de wedstrijd in Geesteren. De focus ligt op Badness en ik hoop nog mooie resultaten met hem neer te zetten!” 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Remco Veurink