Marijke van Schaik met Iwardo
Marijke van Schaik met Iwardo Jessica Pijlman

Subtop | Marijke van Schaik wint ZZ-Zwaar debuut met 70%: “Iwardo is mijn droompaard”

Dressuur Subtop

Marijke van Schaik debuteerde afgelopen weekend op de subtop meerdaagse in Houten in het ZZ-Zwaar met haar nieuwe troef. Sinds acht weken staat de kwaliteitsvolle Iwardo (v. Dorado) op stal bij de amazone. Zaterdag werden ze vierde met 64,43% Zondag deden ze er een flinke schep bovenop en wonnen beide proeven met 70% en 69,43%.

Advertisement

Direct een klik

“Iwardo staat sinds twee maanden bij mij op stal”, begint Marijke enthousiast. “Hij is op een bijzondere manier op mijn pad gekomen om te kijken of we een match konden zijn. Vanaf de eerste keer dat ik erop zat hadden we een klik. Er is geen vast doel, maar tot nu toe lijkt het heel goed. Afgelopen weken heb ik hem in het ZZ-Licht gestart om te kijken of we ons konden kwalificeren voor de kampioenschappen. Vrijdag heb ik hem in Houten ook nog ZZ-Licht gestart en zaterdag de eerste proef ook. Toen dacht ik de rest van de dagen ga ik ZZ-Zwaar rijden en ik zie wel waar het schip strand.” 


Marijke van Schaik met Iwardo - Jessica Pijlman

Verliefd op het paard

De overstap naar de subtop werd een groot succes. “Zaterdag werd hij in zijn eerste ZZ-Zwaar proef al vierde en er zaten nog wel wat rommeltjes in. We hebben nog geen routine in deze proeven, maar ik was blij dat we zondag al vlekkeloos door de proven kwamen. Dat was super leuk en het kan nog veel beter”, vertelt de amazone. “Iwardo scoort op zijn fantastische wissels en hij heeft drie hele goede gangen. Hij loopt met heel veel schwung en takt. Overal kregen we goede cijfers en het hoogste cijfer was voor het binnenkomen. De juryleden schreven dat we heel hoog scoren op de harmonie en dat hij verliefd was op het paard. Het totaalbeeld is denk ik ook heel vriendelijk en dat wil ik ook laten zien.”

NK Dressuur

“Als jong paard heeft Iwardo veel successen behaald. Hij heeft verschillende ruiters gehad en ik denk dat niemand had verwacht dat hij het zo goed zou doen. Ik train nu met hem bij Annemarie Brouwer en zij kent hem door en door. Ik denk dat Iwardo in de subtop nog beter tot zijn recht komt dan in de basissport. Hoe moeilijker het wordt, hoe beter hij wordt. Hij heeft een hele goede instelling en het is een hele goede match. Hij komt hier veel buiten op de wei en dat heeft hij ook echt nodig. Het is een super alert en fris paard. De scores voor het NK Dressuur hebben we vandaag gehaald en onze eerstvolgende wedstrijd is het NK. We gaan het gewoon proberen want we hebben niks te verliezen. Daarna wil ik hem rustig doortrainen richting de Lichte Tour. We zullen nog wat leuke wedstrijden gaan rijden zodat we elkaar nog beter leren kennen. Ik ben super blij dat hij bij mij op stal staat want hij is echt mijn droompaard”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Jessica Pijlman 

Marijke van Schaik met Iwardo