Charlotte Dujardin (GBR) - Imhotep
FEI Dressage European Championships Riesenbeck 2023
© DigiShots
Charlotte Dujardin (GBR) - Imhotep FEI Dressage European Championships Riesenbeck 2023 © DigiShots DigiShots

Horses & Dreams | Charlotte Dujardin wint met Imhotep de Special met 79%

Dressuur

Nadat de Britse Charlotte Dujardin donderdag al de Grand Prix op haar naam schreef met Imhotep (v. Everdale) won ze zondag ook de Grand Prix Special met overmacht. De grote vos liep een sterke proef met veel hoogtepunten en de score kwam uit op 79,06%. 

Advertisement

Veel hoge cijfers in de galoponderdelen

Vijftien combinaties reden zaterdagavond de kür op muziek en vijftien combinaties kwamen zondag terug voor de Special. Als laatste starter reed Charlotte Dujardin haar vos de piste binnen. Het was weer hun eerste internationale wedstrijd sinds het EK. Imhotep heeft een sterk achterbeen die extra opvalt in de piaffe en passage. Hij mag nog iets opener in de aanleuning en van de hand af voorgesteld worden. In de galoponderdelen werden veel hoge cijfers met mooie ritmische appuyementen en prachtige pirouettes. De pirouettes waren heel mooi in balans en leverden dan ook een 8,9 en een 8.8 op. De overgang van galop naar draf mislukte en dat kostte veel punten waardoor er geen score van 80% meer in zat. 

Duitsland vs Groot-Brittannië

De tweede plaats ging naar de Duitser Frederic Wandres. Hij reed Bluetooth Old (v. Bordeaux) naar 76,535. De aanleuning was prettig om naar te kijken, maar hij mag nog wat meer aansluiten vanuit het achterbeen in de passage. Ook in de piaffe verloor hij soms licht zijn balans. De derde plaats ging naar de Brit Carl Hester. In het zadel van de iets gespannen Fame (v. Bordeaux) noteerde hij een score van 75,81%. Er zaten veel hoogtepunten in de proef en de overgangen die juist in de Special gevraagd worden werden heel sterk uitgevoerd. Fame mag nog wat meer open zijn in het frame, maar vandaag was hij ook wat spook. De eners waren super en de laatste lijn was ook een hoogtepunt. 

Familie Rothenberger

Ingrid Klimke en Sönke Rothenberger namen de vierde en vijfde plaats in. Zijn zusje Semmieke zat hem op de hielen en werd nipt zesde met 74,13%. Ingrid Klimke reed haar Franziskus FRH (v. Fidertanz) naar 75,18% met een fout in de serie om de twee. Zaterdagavond won Sönke Rothenberger al de kür op muziek en vandaag werd hij vijfde in het zadel van Fendi (v. Franklin) met 74,23%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots