Isa Hollands - His Royal Badness DK
CDI Compiegne 2022
© Digishots
Isa Hollands - His Royal Badness DK CDI Compiegne 2022 © Digishots digishots

Isa Hollands wint kür op muziek CDIP Compiégne: “Ik had de score in de kür niet verwacht”

Dressuur

Isa Hollands en de NRPS-hengst His Royal Badness DK (v. Hesselteich’s Golden Dream) kwamen afgelopen weekend aan start in Compiégne bij de pony’s. In de team test werden ze derde met 69,48%, in de individuele test vijfde met 70,05% en ze wonnen hun allereerste kür op muziek met 75,07%. 

Advertisement

Tweede internationale wedstrijd

“Het was een hele mooi en grote wedstrijd. Het was pas mijn tweede internationale wedstrijd met Badness, voor hem is het allemaal nog best wel nieuw”, is Isa enthousiast. “Hij heeft zich super gedragen en ik ben mega blij hoe het allemaal verlopen is. We hadden een hele fijne vaste stal waarbij hij lekker naar buiten kon kijken. Er was een hele mooie hoofdarena met de Grand Prix waarvan ik er een aantal gezien heb. De ring waar ik in heb mogen rijden was ook super mooi.”

Eerste keer kür

Ze vervolgt “Ik heb echt alle dagen heel fijn kunnen rijden met hem. Tijdens het losrijden voor de team test moesten we nog even terug naar stal door een onweersbui. Hij pakte het daarna weer super op. In de individuele test kwamen we al beter in het ritme maar maakten we nog twee dure fouten in het galopgedeelte. De uitstrekte draf en galop waren echte hoogtepunten die goede cijfers opleverden. Zijn stapgedeelte is ook altijd heel goed. We reden voor het eerst een kür op muziek en onze kür is gecomponeerd door Charles Monterie. Het is wat stoerdere en vrolijke muziek omdat Badness dat ook is. Voor het artistieke gedeelte kregen we een 9. Ik had de score in de kür niet verwacht maar ik ben er super blij mee!”

Exloo

Ook de jury was enthousiast over de combinatie en schreef ‘leuke combinatie en stoere pony’. Isa vertelt “Het was heel gezellig met de andere Nederlandse deelnemers en we trokken veel met elkaar op. Hij krijgt nu een paar dagen rust en dan gaan we naar Exloo. Ik hoop daar weer goede resultaten neer te kunnen zetten!”

Bekijk hier alle uitslagen en video’s van de proeven.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Digishots