Podium NK Dressuur ZZ-Zwaar
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Podium NK Dressuur ZZ-Zwaar NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

NK Dressuur | Bart Veeze wint goud in ZZ-Zwaar en Lichte Tour: “Voor mij zijn beide titels heel speciaal”

Dressuur

Bart Veeze wist een mega prestatie te leveren door met zijn beide hengsten de gouden titel te winnen op het NK Dressuur. In de klasse ZZ-Zwaar wist hij zowel de proef als de kür op muziek (76,86%) op zijn naam te schrijven met de Ferguson-zoon Kyton. Met Imposantos (v. Wynton) herhaalde hij dat kunstje in de Lichte Tour en noteerde hij bijna 80% in de kür op muziek!

Advertisement

Derde titel op rij

“Dit laat wel zien hoeveel kwaliteit beide paarden hebben”, is Bart enthousiast. “Kyton liep zaterdag een hele fijne proef, daar was ik echt blij mee. In de kür op muziek voelde hij erg wakker aan. We kregen een klein beetje spanning in het galopgedeelte en daar werd ik wel een beetje onzeker van. Dat voelde hij ook, maar gelukkig heeft hij zoveel over dat we ons de fouten in de serie om vier konden compenseren. Het was voor hem pas de tweede keer in het ZZ-Zwaar dus ik ben mega tevreden.” Het was de derde gouden titel op rij voor de hengst. Vorig jaar wonnen ze outdoor het Z2, indoor het ZZ-Licht en nu de klasse ZZ-Zwaar. “Dat is super stoer en het tekent zijn kwaliteiten. Hij is net zeven jaar en het is heel knap hoe safe hij door die proeven heen loopt. In de kür was hij nog extra aan en in de prijsuitreiking was hij zeker on fire”, lacht de ruiter. 


Bart Veeze - Imposantos NK Dressuur 2022 © DigiShots 

Alles eruit gehaald

Met de zwarte parel Imposantos kreeg hij bijna 80% voor zijn kür. “Hij liet gister een hele goede proef zien, maar ik was niet heel erg tevreden over hoe ik zelf had gereden. Vandaag heb ik echt heel fijn kunnen rijden, hij was nog net iets losser voor mijn gevoel. Hij kan fantastisch mooi draven, stappen en galopperen. Ook springt hij hele mooie series en pirouettes. Ik denk dat ik in de kür wel alles eruit heb kunnen halen wat erin zat. Met Imposantos ga ik rustig doorwerken richting de Grand Prix en Kyton zit nog in het selectietraject voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden” vertelt hij. Veel tijd om van zijn prestaties te genieten heeft de ruiter niet. “Ik vertrek morgen met een driejarige hengst naar Warendorf voor de sporttest. Het feestje voor de titels komt nog wel een keer!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto’s: Digishots

Bart Veeze - Imposantos
NK Dressuur 2022
© DigiShots