Bart Veeze - Imposantos
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Bart Veeze - Imposantos Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

Bart Veeze over internationaal debuut Imposantos: “Hij heeft het super goed gedaan”

Dressuur

Bart Veeze reisde deze week af naar Hagen (Duitsland) om daar deel te nemen aan de CDI* in de Lichte Tour. Met de KWPN-hengst Imposantos (v.Wynton) debuteerde hij internationaal en in de Intermediaire I. De Prix St. Georges op donderdag leverde een nipte tweede plaats op met 74,74%. Zaterdag werd de eerste Intermediaire I van dit duo afgesloten met een tweede plaats met 73,56%.

Advertisement

Internationaal

Bart vertelt “Hagen is een mooie wedstrijd en ik weet dat Imposantos het goed kan waardoor ik ook graag internationaal wilde gaan rijden. Het is voor mij maar twee uurtjes rijden. Over twee weken is het NK Dressuur en met dat in ons achterhoofd vonden we dit ook een mooie aanloop daar naar toe. Donderdag liep hij een goede proef, het was achteraf wel iets zuur dat we op één punt van vijf juryleden tweede worden. Ik was heel blij hoe fit hij was, hij krijgt steeds meer kracht en het gaat hem ook steeds gemakkelijker af.”

Debuut

“Zaterdag reden we voor de eerste keer de Intermediaire I-proef en daar was ik ook blij mee. Een wissel reed ik een beetje laat en dat kostte punten, maar hij stond er super aan. Hij heeft twee super fijne foutloze proeven gelopen en is top fit. Hij heeft nog niet zoveel ervaring, ik heb hem twee keer ZZ-Zwaar gestart en toen het NK en vorig jaar twee voorselecties en de finale van de Nurnberger Pokal. In Nederland heeft hij twee Prix St. Georges-proeven gelopen om zich te selecteren voor het NK. We nemen hem zeker niet ieder weekend mee op concours.”

NK Dressuur

Hij vervolgt “Dat we meteen internationaal debuteren in de Intermediaire I kenmerkt Imposantos wel. Hij doet zijn werk en is zo safe, daar ga je heel vertrouwd mee de ring in. De komende week doen we het wat rustiger aan en de week voor het NK gaan we opbouwen zoals we nu ook gedaan hebben. Bij hem is dat veel basiswerk dat hij los en scherp is aan de hulpen en tussendoor wat lijntjes uit de proef. Het dekseizoen is voor hem ook begonnen en daar houd ik wel rekening mee. Op de dagen dat hij moet dekken doen we een rustigere training. Het is een groot paard en hij heeft ook zijn tijdig nodig om steeds sterker te worden. Het voelt goed dat hij zo goed te pas is na vier dagen mee te zijn op concours. Hij hinnikt thuis nooit en nu met wandelen begon hij spontaan te hinniken. Dat is echt heel leuk om te zien bij hem. Ik ben er heel erg blij mee!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots